Uradi sam: Kreativne ideje za uređenje dječje sobe

Uz brojne odluke i slatke muke, među stotinama malenih zadataka čije izvršavanje roditelji moraju osigurati je i opremanje bebine sobice. Krevetić, igračkice, dekice, stol za presvlačenje - popis nužne opreme često je beskonačan, a novčani iznos kojim za to raspolažete ograničen. U takvim trenucima kao idealno rješenje nameću se DIY projekti. Evo što morate znati kad je riječ o opremanju dječje sobe kako bi, osim funkcionalnom, postala i prava malena baby oaza!

Ponekad je pri dekoriranju dječje sobe lako pustiti emocijama da vas ponesu, no uvijek imajte na umu – vaše dijete će odrasti, a dekor sobe još će se nekoliko puta mijenjati. Zato je dobro doskočiti nekim jeftinijim rješenjima iz kućne radinosti.

  1. Odaberite temu sobe

Cijeli koncept uređenja može se vrtjeti oko jednog predmeta. Primjerice, ako je vaša bebica na dar dobila zgodnu igračkicu medvjedića od koje se ne odvaja, cijelu sobu možete tome prilagoditi te je urediti u duhu šumske teme. Još ako imate “žicu” za crtanje, zašto je ne iskoristiti na kreativan način.

  1. Zid s uspomenama

Kao unikatan i kreativan kutak, svakako izdvojite dio zida u dječjoj sobici. U početku ga možete ukrasiti fotografijama iz razdoblja trudnoće, a poslije, kako dijete raste, sitnim predmetima poput prve kapice, papučica, narukvice ili fotografijama odrastanja.

  1. Tepih iz kućne radinosti

Znate li da umjesto tipičnog tepiha, djetetu možete darovati i personaliziranu, životinjsku prostirku? Uz malo vještine šivanja, napravite tepih od tkanine koja podsjeća na krzno te ga ukrasite detaljima. A za sve to vam je dovoljno tek jedno poslijepodne!

  1. Vješalice za odjeću od plastičnih igračaka

Jeste li znali da stare plastične igračkice kojima se vaše dijete više ne igra možete iskoristiti za kreiranje jednostavnih, a efektnih vješalica? Dovoljno ih je uz pomoć ljepila ili čavlića pričvrstiti na dasku koju ćete zatim smjestiti na zid. Sigurni smo da ćete tako rasteretiti onu dobro poznatu, odjećom zatrpanu stolicu u dječjoj sobici.

Zapamtite, vrijeme je vaš najbolji prijatelj! Ako je bebica tek na putu, pobrinite se da s uređivanjem sobice počnete dovoljno rano kako biste izbjegli dodatni stres. No, ako je vaše dijete već pravi maleni poletarac, možete ga i uključiti u radove. Osim što ćete tako potaknuti razvoj njegove kreativnosti, zajednički rad ojačat će i vašu međusobnu bliskost.

Komentiranje je zaključano.

uradi-sam-kreativne-ideje-za-ureenje-djeje-sobe-ndash-jgl-obitelj