Top 3 savjeta kako se pametno sunčati

Predug boravak na jakom suncu, a ponekad i samo kraće izlaganje nježne, nezaštićene kože može uzrokovati bolne opekline izazvane sunčevom svjetlošću. Ipak, postoji nekoliko pravila kojima se to može izbjeći.

Pripremite kožu za sunčanje

Što bi to točno značilo? To bi značilo da je potrebno obaviti piling kako bi se s kože skinule mrtve stanice i potencijalni ostaci šminke ili nekih drugih kozmetičkih preparata, koji u izravnom kontaktu sa sunčevom svjetlosti mogu dovesti do neugodnih fotoalergija. Osim toga, kožu valja nahraniti ovlažujućom kremom, posebno ako je suha te zbog toga i sklona iritacijama. U prevenciji tog problema može pomoći i Panthenol forte sprej koja sprječava gubitak vode kod suhe i vrlo suhe kože, pojačava obrambenu funkciju kod osjetljive i nadražene kože, ublažava upalna stanja kože te smanjuje bol i crvenilo. 

Poštujte upozorenja o razdoblju tijekom dana kada nije uputno izlagati se suncu

Kako biste izbjegli potencijalno crvenilo, pa čak i opekline, nemojte se izlagati sunčevoj svjetlosti između 11 i 17 sati. Tada je moguće najbrže “uhvatiti boju”, ali je i najveća šansa da izgorite. Svakako se savjetuje da se tog naputka osobito drže oni s izrazito svijetlim ili osjetljivim tenom, koji su zbog specifičnosti svoje kože skloniji njezinoj iritaciji i opeklinama. Ako vam se opekline ipak dogode, pomoći vam može Combusten sprej. On sadrži vrijedne sastojke iz aloe vere i maslinova ulja koji učinkovito rješavaju probleme iritirane kože nastale zbog pretjeranog ili nezaštićenog izlaganja suncu. Sprej umiruje i brzo regenerira kožu, a veliki je plus i to što se nanosi špricanjem, zbog čega ga nije potrebno razmazivati po već nadraženoj koži. 

Koristite kremu za sunčanje s primjerenim zaštitnim faktorom  

Neovisno o tome jeste li već “zaradili” barem djelomično brončan ten, vodite računa o tome da tijekom dana kada je UV zračenje izrazito snažno ipak koristite primjeren, viši stupanj zaštite. Kreme za sunčanje ne nanose se samo da bi spriječile opekline od sunca, nego i zbog zaštite od štetnog UV zračenja, ali i da koža zbog stalne izloženosti suncu, soli i vodi ne ostane bez vlage. Stoga, ako boravite na plaži ili bazenu veći dio dana, ponesite barem dvije kreme s dva različita zaštitna faktora: jednim visokim i jednim nižim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *