Tajna njegovanih i gustih trepavica

Premda su danas dostupni brojni tretmani ugradnje trepavica kako bi čak i oni kojima priroda nije podarila prirodno duge i guste trepavice mogli zavodljivim pogledom osvajati sve oko sebe, prirodno guste i zdrave trepavice i dalje su “na cijeni”. Kako do njih, saznajte ovdje.

Iako je to malo dulji put i nije realna opcija kada se dva dana prije važnog događanja sjetite da biste htjeli imati lijepe i guste trepavice, postoje i prirodni načini kako da one postanu lijepe, guste i zdrave.

Najvažnije je da se o njima redovito brinete. To znači redovito i temeljito uklanjanje maskare i druge šminke s okolnog područja svaki put prije spavanja. Osim redovitog skidanja šminke, trepavice je potrebno i redovito hraniti. Ako ne želite kupovati posebna kozmetička sredstva u tu svrhu, dovoljno je da ih ponekad prije spavanja namažete maslinovim uljem ili vazelinom te s tako namazanim trepavicama utonete u san. Ujutro je ulje ili vazelin potrebno isprati.

Određeni vitamini također vam mogu pomoći u dobivanju lijepih, gustih i snažnih trepavica. U tom je kontekstu posebno važan vitamin E. Probajte ga što više unositi putem prehrane, konzumirajući namirnice kao što su špinat, kikiriki, bademi i brokula. Osim toga, dva puta dnevno možete na trepavice nanijeti i ulje s vitaminom E. Jednom ujutro prije šminkanja i nanošenja maskare te jednom navečer, nakon skidanja šminke.  Za tu svrhu možete iskoristiti pamučnu blazinicu ili čistu četkicu za trepavice. Ricinusovo ulje također je vrlo dobar prirodni preparat za njegu kose i trepavica. Napravite hranjivu masku za svoje trepavice tako što ćete pomiješati jednu jušnu žlicu ricinusova ulja i jednu jušnu žlicu ekstrakta vanilije.

Pored svih tih prirodnih tretmana važno je i pripaziti da se trepavice ne isušuju jer tako lomljive sklone su pucanju i ispadanju. Za njihovu vlažnost uglavnom se prirodno brine naše oko, no ako imate problema s takozvanim “suhim očima”, koristite redovito preparate poput umjetnih suza Vizol S jer, osim što čine dobro vašim očima, pomažu i vašim trepavicama. Pridržavajte se ovih nekoliko naputaka i vaše će trepavice izgledati prirodno, zdravo i zavodljivo, a vaš pogled bit će neodoljiv.

Komentiranje je zaključano.