Priprema za zimu bez bolesti

Pred nama je sezona šmrcanja i kašljucanja. Kako pomoći vlastitom organizmu da spreman dočeka razne mikrobe te se uspješno pripremi za nadolazeće hladno razdbolje, saznajte ovdje.

Kad oko nas počnu kolati razni virusi specifični za ovo doba godine, ništa nije važno kao dobar imunitet. Da bi on bio spreman za bitke koje su pred njim, potrebno ga je prije toga osnažiti. Imunitet se jača na nekoliko načina: tjelovježbom, detoksikacijom i zdravom prehranom.

Ne kaže se uzalud “u zdravom tijelu – zdrav duh”. Redovitom tjelovježbom jačate svoj organizam te ga činite otpornijim na razna naprezanja, a znojenjem također izbacujete iz njega toksine, koji ga dodatno mogu opterećivati te tako utjecati na stanje vašeg imuniteta. Rekreacija, dakle, na mnoge načine djeluje pozitivno na naš organizam, a ne samo tako da našem tijelu daje lijepu muskulaturu te oblikuje gipko i zdravo tijelo.

Detoksikacija pak pomaže u oslobađanju štetnih stvari iz našeg organizma. Osim što je povremeno potrebno provesti temeljitu detoksikaciju tijekom nekoliko kura biljnih čajeva i dijetne hrane, nije loše povremeno posjetiti i saunu, ali i redovito se brinuti da od toksina i loših misli oslobodite svoj duh. Količina stresa s kojom smo svakodnevno suočeni često je jedan od najpogubnijih elemenata za naš imunitet. Stoga uvedite u svoj život svaki dan barem 10 minuta meditacije ili malo dulju mirisnu kupku koja će vam pomoći da otpustite stres koji se u vama nakupio tijekom dana.

Osim tjelovježbe i detoksikacije, obratite pozornost i na ono što jedete. Hrana može biti otrov i može biti lijek. Opskrbite se namirnicama bogatim vitaminima kao što su citrusi, kupusnjače, med i pčelinji proizvodi, mliječni proizvodi te razni orašasti plodovi. Ako već niste ljubitelj tih namirnica, ne zaboravite da vas u obližnjoj ljekarni čekaju i bezreceptni pripravci koji vam mogu pomoći u osnaživanju imuniteta, poput Alfabiotika i Alfabiotik Juniora za djecu. Kombinirajući neke zdrave navike i malu pomoć iz obližnje ljekarne, uspješno ćete ojačati svoj imunitet i obraniti se od nadolazećih sezonskih viroza.

Komentiranje je zaključano.