Sve što niste znali o vitaminu E u njezi lica

Vitaminima se u suvremenoj kozmetologiji pridaje se sve veća važnost, a razloga je mnogo. Jedan od istaknutih vitamina u njezi kože lice je vitamin E, poznat kao vitamin mladosti.

Vitamin E djeluje kao antioksidans i zaštita od slobodnih radikala, upravo onih koji ubrzavaju proces starenja. Može ga se u prvome redu pronaći u hrani – biljnim uljima, osobito suncokretovu, zatim sjemenkama, bademima, kikirikiju, jajima… Osim toga, vitamin se može unijeti u organizam i putem oralnih kapsula ili ulja – naravno, nakon što se posavjetujete s liječnikom.  

Dubinski hrani kožu

Vitamin E pomaže organizmu u zadržavanju prirodne vlažnosti pa se osobito preporučuje onima koji imaju suhu kožu. U kozmetici, koristi se u obliku ulja ili je već ukomponiran u kreme za njegu lica. Ako koristite ulje, potrebno ga je pomiješati s nekim drugim uljem u jednakom omjeru jer je vrlo guste i ljepljive konzistencije, a najbolje ga je koristiti navečer kako bi se koža dubinski regenerirala dok spavate. Holyplant Vitamin E+ koncentrat dostupan je u bočici s pumpicom, što uvelike olakšava njegovu primjenu. 

Jedan od blagotvornih učinaka vitamina E je neutralizacija djelovanja UV zraka, što je iznimno važno za prevenciju nastanka bora.

Briše znakove starenja

Jedan od blagotvornih učinaka vitamina E je neutralizacija djelovanja UV zraka, što je iznimno važno za prevenciju nastanka bora. Zahvaljujući svojim regenerativnim svojstvima, svakodnevnom primjernom vitamina E bore na licu su zaglađenije, a koža blistavija. Poznato je da potiče i proizvodnju kolagena koji je zaslužan za elastičnost kože. Osim što briše tragove starenja s lica, vitamin E pokazao se i kao izvrsno “oružje” u borbi sa strijama na tijelu. Kontinuiranim nanošenjem ulja, nekoliko puta dnevno, moguće je umanjiti vidljivost strija. 

Ublažava ožiljke

Osobe koje imaju ožiljke, odnosno kožne nepravilnosti zbog akni ili opeklina spas mogu pronaći upravo u vitaminu E. Potrebno je kružnim pokretima umasirati ulje na područje koje želite tretirati, a ono će se pobrinuti za regeneraciju kože. Neće u potpunosti ukloniti nepravilnosti, ali će ih svakako posvijetliti te će one biti manje uočljive. 

Uz ulje bogato vitaminom E poželjno je birati i kreme koje ga sadrže, kao što su Adrialab Holyplant hranjive kreme. To se osobito preporučuje za njegu zrele kože, kod koje je blagotvorni učinak ovog dragocjenog ulja posebno izražen. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sve-to-niste-znali-o-vitaminu-e-u-njezi-lica-ndash-jgl-obitelj