Šum i miris mora za relaksirajuće ljetovanje

Ubrzani stil života, loša prehrana i stres tijekom godine ostave traga na organizmu, kako fizički, tako i psihički. Užurbanost grada i dnevne obaveze koje se gomilaju također ne pomažu u duševnoj ravnoteži. Promjena atmosfere i okruženja spas je koji možete pronaći na Jadranskoj obali, moru koje liječi i relaksira.

Kada stres pritisne sa svih strana, potrebno je organizam ponovno vratiti u ravnotežu. Neki to rade aktivnim vježbanjem, neki se povuku u osamu, promjene okruženje i društvo u kojemu se nalaze, dok neki meditiraju uz opuštajuće zvukove valova i mora.

Ako niste u mogućnosti cijelu godinu provoditi na moru, ne brinite, današnja tehnologija omogućuje odlične izvore kvalitetnih snimki koje će vas uz samo nekoliko taktova prebaciti na morsko raspoloženje. Samo nekoliko minuta dnevno opuštanja uz zvukove valova može napuniti baterije i vratiti energiju koju ste tijekom dana izgubili.

More izbacuje stres i napetost is našega tijela te ima izuzetan učinak na ljudsku psihu.

Šum mora poznat je i kao opuštajući zvuk za bebe jer ih podsjeća na prigušene zvukove koje su čuli dok su bili u trbuhu svoje majke. Ako ste roditelj, idući put kada beba plače pustite joj snimku morskog šuma i promatrajte kako reagira.

Boravak na moru ne mora proći samo u mnogobrojnim aktivnostima i zabavi, već bi trebao biti i odmor za dušu i tijelo. Ljepota odmaranja je u očima promatrača, ali zasigurno ćete se složiti da ste osjetili mir i spokoj pri samome udahu morskoga zraka.

To je zato što je zrak iznad morske površine bogat kisikom te nas čini opuštenijima i zadovoljnijima. Miris mora poznat je kao miris koji izaziva ugodu kod ljudi, stoga nije ni čudno kada u trgovinama tražimo omekšivače ili osvježivače zraka te parfeme koji imitiraju miris mora.

Komentiranje je zaključano.