Kako smo odabrali bolnicu za porod

Tu nimalo laku odluku donijeli smo iznenađujuće brzo, možda čak i najbrže od svih trudničkih odluka. Odabir bolnice nije nešto što ćete odlučiti googlanjem ili slučajnim odabirom, već ono na što vas upute oni koju su već sve to prošli te njima najviše i vjerujete.

Na kraju smo bili veoma zadovoljni, a evo što nam je bilo najbitnije pri odabiru:

  • baby friendly bolnica, odnosno da je beba cijelo vrijeme s mamom u sobi;
  • promicanje dojenja, odnosno izražena potpora dojenju i medicinskih sestara i liječnika od trenutka poroda;
  • preporuke prijatelja, odnosno prijateljica koje su već rađale i imaju pozitivna iskustva;
  • prisustvo tate na porodu (nisam to želio propustiti);
  • ljubaznost osoblja u bolnici koje će moju ženu tretirati dostojanstveno, kao ljudsko biće.

Odabir bolnice nije nešto što ćete odlučiti googlanjem ili slučajnim odabirom, već ono na što vas upute oni koju su već sve to prošli te njima najviše i vjerujete.

Naravno, bilo je tu još važnih faktora, no ti su nam bili najvažniji. Dvoumili smo se kratko pa izabrali Vinogradsku, odnosno KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu kao našu ključnu destinaciju. Bili smo zadovoljni svime što sam već naveo. Izuzetno strpljivo osoblje koje se prema svakoj mami odnosi s nježnošću i razumijevanjem, bilo da rađaju prvi ili peti put. Ne kažem da nismo dobili preporuke i za druge bolnice, poput bolnice Sv. Duh i bolnice u Petrovoj, no neke sitnice presudile su u korist Vinogradske.

Kada je porod počeo, odmah sam otišao u rađaonicu gdje su me ubacili u „mašinu“ i potrudili se da aktivno sudjelujem u rađanju svoga djeteta. To mi je bilo zaista važno iskustvo u životu i silno bih se kajao da sam ga propustio. Na kraju, kada je sve bilo gotovo, rekao sam: „Hvala vam na svemu“, a doktor mi je odgovorio: „Nema na čemu, i drugi put.“ U tom trenutku pomislio sam „polako, čekaj malo da se sve slegne“, ali iz sadašnje perspektive, siguran sam da bismo im prepustili i taj drugi put.

Komentiranje je zaključano.