Što sve morate znati ako putujete s bebom

Dulja putovanja uglavnom sama po sebi iziskuju obimnije pripreme, pakiranje i planiranje. No, ako s vama putuje i beba, budite spremni na dvostruko više priprema, pakiranja i planiranja.

Srećom, naše dijete se voli voziti i ne radi nikakve dodatne probleme tijekom vožnje, tako da je supruzi i meni najveći problem jesmo li nešto zaboravili ponijeti. Kad putujete s bebom, najlakše bi bilo staviti kotače na kuću i poput prikolice zakačiti je za automobil jer uvijek mislite da će vam zasigurno trebati još nešto. A neće. Beba uglavnom zauzme najveći kovčeg. I sva ostala slobodna mjesta u autu.

Sigurnost na prvome mjestu

Najbitnije je da je automobil u dobrome stanju da vas ne bi iznevjerio na pola puta. Obično prije puta posjetim automehaničara. Nakon toga operem auto iznutra da se sin može igrati i igračkama koje završe na podu.

Vrijeme je važno

Kada je auto spreman i pregledan, planiramo vrijeme polaska. Obično smo birali vrijeme spavanja navečer, tako da mali prespava cijeli put. Sada, kada je malo stariji, znamo poći i ujutro čim se probudi, kada je najraspoloženiji za igru.

Razonoda

Supruga uvijek sjedi s djetetom iza i glumi njegova osobnog asistenta. Hrani ga, igra se s njim, drži ga za ruku, uspavljuje, čisti, dodaje mu dudu, igračke, vodu i sve ostalo što treba. Trudimo se da se osjeća kao kod kuće i da mu nikada nije dosadno.

Pauza za svaku “puna pelena” situaciju

Iako smo pri kupnji autosjedalice, uz sigurnost, obraćali pozornost i na njezinu udobnost, ipak nakon svakih nekoliko sati, ako je sin budan, stanemo da malo izađe iz sjedalice i da mu promijenimo pelenu. I njemu, kao uostalom i svakom djetetu, vožnja dosadi te je pauza dobra i za promjenu sredine.

Ako bebe cijelim putem plaču, put je zaista veoma naporan. Da je to naš slučaj, mislim da mi ne bismo putovali nigdje, nego bi svi putovali k nama. I tu nema drugog savjeta osim – pokušajte zabaviti dijete i proći će. No, ne bojte se putovanja s bebom. Zahtjevno je, ali i to su prekrasne zajedničke uspomene.

Komentiranje je zaključano.