5 savjeta o tome kako ublažiti alergijske reakcije

Alergijska reakcija nije nešto što će nestati - alergije se ne mogu izliječiti, no moguće ih je ublažiti. U proljeće, alergije su najjače, a ponekad ni redovito uzimanje lijekova neće savršeno pomagati. Što tada?

Brinite se o sebi stalno

Pravodobna briga o tijelu, praćenje vlastitih simptoma i lijekovi koji pomažu, ključni su čimbenici u borbi s alergijskim reakcijama, a one su raznolike: mogu se svesti na tek nekoliko tjedana šmrcava nosa, pretvoriti u nemogućnost disanja tijekom cijele godine ili u kožu koja nesnosno svrbi, i to upravo u razdoblju najljepših proljetnih mjeseci, kad su svi vani na suncu i uživaju u zelenilu.

Jedite pametno

Svi će vam savjetovati da jedete zdrave namirnice, ali ako ste kojim slučajem alergični na hranu ili na pelud te preosjetljivi na hranu, vi morate jesti – zdravo. To znači voditi dnevnik simptoma i prehrane, uvesti kalcij s vitaminom D i dodatke s quercetinom, prirodnim antihistaminikom, u svoju prehranu.

Vježbajte jogu

Vježbanje je ključno za dobrobit tijela, ali alergičare često prati umor pa je prakticiranje joge idealno. Polagana je i mirna, a izgrađuje mišiće. Joga djeluje blagotvorno na cijelo tijelo, pa tako i na dišni sustav, stoga je dobro izvoditi vježbe na svježemu zraku. Međutim, jogu, kao i bilo koji drugi oblik tjelovježbe, teško je izvoditi vani ako vam niz lice nemilice cure suze. Zato si pomozite Vizol S Allergy kapima, koje ne samo da ublažavaju, nego mogu i spriječiti pojavu alergijskih simptoma.

Opustite se aktivno

Opuštanje je najteža stvar za ljude s alergijom, pogotovo za one koji imaju problema s kožom. Aktivno opuštanje planinarenjem idealno je, osim ako će vas nakon boravka u smirujućoj prirodi koža nemilo svrbjeti. Ako si ipak ne možete pomoći, a žudite za zelenilom i mirom koji donose planine, pomoći će vam Pantexol Repair krema. S ectoinom®, prirodnom molekulom koja štiti stanice, ova krema ublažava upale i stabilizira membrane, tako da će spriječiti pojavu crvenila na koži i ublažiti svrbež.

Meditirajte

Meditacija je najbolji način da se dubinski opustite, i to u svome domu, ali i na bilo kojem drugom mjestu, što iznimno pomaže kod frustracije koju donosi život s alergijom. No, i meditacija postaje izazov ako vam je nos stalno začepljen! Aqua Maris 4Allergy ublažava simptome alergijskog rinitisa koji donose nemir i, osim što podupire proces regeneracije nosne sluznice, podupire i vašu praksu meditacije.

Komentiranje je zaključano.