Kada početi koristiti kremu protiv bora?

Danas, kada smo konstantno sa svih strana doslovno bombardirani reklamama za različite kozmetičke proizvode, naravno da si svaka mlada žena koja želi što kasnije na svome licu vidjeti prve znakove starenja, odnosno bore, postavlja pitanje kada je vrijeme za početak korištenja preparata koji nam obećavaju produljenu mladost kože.

Odgovor je: u tridesetima. Tada se, naime, pojavljuju prve bore koje pokazuju da žena polako ulazi u zreliju dob. U dvadesetima je koža još dovoljno mlada te ima sve potrebne sastojke koji je održavaju elastičnom i sprječavaju nastanak bora, stoga je nije potrebno mazati klasičnim kremama protiv bora. Međutim, u toj je dobi potrebno raditi na zaštiti kože i prevenciji starenja, a to se u prvome redu postiže zaštitom od sunca i redovitom njegom. Dnevna hidratantna njega s visokim UV faktorom 30 ono je što koži tada treba, kao i hranjiva noćna krema koja će je opskrbiti svim potrebnim sastojcima kako se bore ne bi prerano pojavile.

Dobra krema protiv bora mora imati dobre sastojke – i to je ono najvažnije.

U tridesetima se bore već lagano počinju pojavljivati pa je to i pravo vrijeme za prvu kremu protiv bora. Nikako je ne valja birati prema broju reklama koje vidite za određeni proizvod ili pak prema atraktivnosti kutijice u koju je zapakirana. Dobra krema protiv bora mora imati dobre sastojke – i to je ono najvažnije. Stoga pri kupnji obratite pozornost na antioksidanse kao što su vitamin C i/ili E, voćne kiseline nara, acai bobica ili jabučne kiseline koje pomažu u proizvodnji kolagena i elastičnosti kože. I dnevna krema protiv bora treba imati visoku UV zaštitu. Također, dobro je nabaviti i losion protiv bora te noćnu kremu protiv bora.

U četrdesetima toj je njezi dobro dodati i serum protiv bora, koji je često vrlo koncentriran, a s obzirom na to da je koža još malo starija, potrebna joj je i snažnija njega. Primjer takvog seruma je Holyplant Hijaluronski serum. Važno je znati da niti jedna njega ne može u potpunosti spriječiti nastanak bora, ali ih može usporiti i umanjiti, stoga je unaprijed potrebno pripremiti se na to da su znaci starenja na licu neizbježni, ali i da se pravilnom njegom mogu odgoditi na neko vrijeme.

Komentiranje je zaključano.