Simptomi alergije koje najčešće ignoriramo

Ah, to proljeće, kako li je samo lijepo i ugodno - ako niste od onih koji pate od neke alergije... Međutim, kod blagih alergija simptome smo skloni pripisati nekim drugim problemima pa zapravo često nismo ni svjesni da je zapravo riječ o alergijskoj reakciji.

Svrbež i peckanje u očima mogu se pojaviti kao posljedica različitih specifičnih uvjeta. Ponekad se mogu pojaviti kao iritacija izazvana velikom koncentracijom prašine, drugi će pak te simptome povezati sa svojim poslom koji podrazumijeva višesatno gledanje u ekran, a zapravo je možda samo riječ o blagoj alergijskoj reakciji na pelud raznog bilja čija je koncentracija u proljeće veoma visoka.

Ako sumnjate da je možda riječ o alergijskoj reakciji, obratite pozornost na to je li peckanje u očima prisutno i kad boravite u zatvorenoj prostoriji ili isključivo kada ste na otvorenom. U smirivanju simptoma alergije mogu vam pomoći Vizol S Allergy kapi, koje se mogu nabaviti bez recepta u svim ljekarnama, a pogodne su za osobe s osjetljivim očima, one koji nose kontaktne leće, pa čak i djecu.

Informirajte se o bezreceptnim pripravcima koji vam mogu pomoći u uklanjanju dosadnih simptoma alergije, a koji su lako dostupni u svim ljekarnama.

Nos i njegova sluznica također su česta meta proljetnih alergija. Dosadni sekret koji se pritom pojavljuje može stvoriti i dodatne probleme svojim zgrušnjavanjem, zbog čega se javlja osjećaj „punog nosa“. I premda oni koji muku muče s takvim nosom tijekom proljeća često znaju samo nervozno obrisati nos i reći „Ma pusti, proći će“, vi im budite dobar prijatelj pa im savjetujte da pomoć potraže u ljekarni i kupe Aqua Maris 4Allergy, sprej baziran na morskoj vodi koja pročišćava dišne puteve, a namijenjen je svima s osjetljivom sluznicom te pogodan za djecu.

No, i koža je često nesvjesno žrtva slabijih alergija. U tom slučaju, manje ogrebotine nastale zbog češkanja blažeg osipa koji se pojavio u dodiru s travkama u kojima se nalaze potencijalni alergeni, možete sanirati uz pomoć masti Pantexol Repair. U svakom slučaju, informirajte se i o drugim bezreceptnim pripravcima koji vam mogu pomoći u uklanjanju dosadnih simptoma alergije, a koji su lako dostupni u svim ljekarnama. Alergije jesu periodički i dugotrajan problem, ali, uz profesionalnu pomoć, može im se stati na kraj.

Komentiranje je zaključano.