Što se događa s mišićima osobe koja ne vježba?

Kako stojite sa svojom odlukom vezanom uz češću tjelovježbu i oblikovanje tijela? Ako vas je ovo potaknulo na razmišljanje, očito vam je potreban dodatni podsjetnik na činjenicu zašto je vježbanje dobro za tijelo, ali i za zdrav duh.

Znate li da se na popisu najčešćih odluka nađe ona za oblikovanje tijela i ustrajnije vježbanje? Iako se ponekad jednostavnije uljuškati u fizičko stanje lijenosti, ne znači da je i poželjno. Pad mišićne snage i izdržljivosti nastupa vrlo brzo, već od 10 do 14 dana nakon prestanka fizičke aktivnosti.

Mišići postaju opušteni te gube svoju pokretljivost i fleksibilnost, što može rezultirati ozljedama. Ako ste primijetili istezanje mišića i kod najjednostavnije aktivnosti, možda je vrijeme da vježbanje ubacite u svoj dnevni raspored.

Mit o pretvaranju mišića u mast zbog izostanka tjelovježbe česta je, ali neistinita zabluda.

Bez obzira na to jeste li profesionalni sportaš ili rekreativac, prvo što ćete zamijetiti nakon izostanka vježbanja je pogoršanje koordinacije, ali i brzine. Mišići vam se neće pretvoriti u mast, no doći će do njihove atrofije, odnosno opuštanja,  a to će rezultirati smanjenjem mišićnih stanica i povećanjem masnih, što posljedično može utjecati na vaš fizički izgled.

Ako ste primijetili da slabije pamtite, upravo ste otkrili još jedan od simptoma nevježbanja. Osim na mišiće, ono utječe na vaše pamćenje, ali i dobro raspoloženje, što je povezano s pravilnom cirkulacijom i dotokom kisika u mozak. Što više kisika mozak ima na raspolaganju, to će bolje i spremnije funkcionirati te se lakše boriti sa svakodnevnim stresnim situacijama.

Jeste li se konačno ohrabrili da oživite tu zdravu, možda već pomalo zaboravljenu odluku? Pri jednostavnijem povratku vježbanju, vama i vašim mišićima može pomoći Magnesium Top Direkt koji sadrži 100 posto preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6 u jednoj vrećici. Magnezij će pridonijeti ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, a u kombinaciji s vitaminom B6 osigurat će smanjenje umora i iscrpljenosti.

Zapamtite – vježbate, a tijelo će vam vratiti na najbolji mogući način!

Komentiranje je zaključano.