Što raditi ako ljetujete “na asfaltu”

Nažalost, nisu svi u mogućnosti provesti ljetni godišnji odmor na obali, a ima i onih koji jednostavno nisu ljubitelji mora. Neovisno o tome, godišnji odmor je vrijeme koje provodimo na način koji nam omogućuje da se opustimo, čak i ako smo odlučili da ćemo ga provesti daleko od mora.

Čitanje

Ako ste ljubitelj čitanja, ali u posljednje vrijeme baš i niste imali vremena za čitanje onih nekoliko naslova koji su vam zapeli za oko još prije par mjeseci, iskoristite odmor kako biste pročitali tih nekoliko dobrih knjiga, uz neko osvježavajuće piće i lagano izležavanje u dnevnom boravku ili balkonu. Iskoristite vrijeme i da složite kućnu biblioteku i u knjižnicu vratite knjige na koje ste već možda zaboravili. One koje vam se možda više ne sviđaju, spakirajte i donirajte ili razmijenite na sajmu rabljenih stvari.

Godišnji odmor je idealno vrijeme da isprobate one stvari koje ste uvijek željeli naučiti, ali za to nikad niste imali vremena.

Posjet obližnjem bazenu

Možda vam ovog ljeta nije suđeno da stignete do mora, no možda u svom gradu imate bazen ili negdje u blizini toplice. Raspitajte se i isprobajte bazen u vašoj blizini, a prilikom sunčanja možete pročitati i jednu od novootkrivenih knjiga koje ste pronašli pospremajući vašu kućnu biblioteku.

Volontirajte

Sjetite se možda svih onih koji su htjeli otići na more, ali to iz različitih razloga nisu mogli, poput onih koji nisu moglo dobiti godišnji ili su, primjerice, bolesni. Raspitajte se o mogućnostima volontiranja u vašoj blizini. Učinit ćete nešto dobro radi čega ćete se osjećati ispunjeni dobrom energijom, upoznati nove, zanimljive ljude, a potencijalno i naučiti nešto novo.

Plešite

Ljeta u gradu više nisu dosadna kao nekad. Premda i dalje veliki broj gradske populacije ljeti emigrira na obalu, dio nje ostaje, a nadopunjuju je i turisti koji posjećuju našu zemlju. Radi toga se i u gradovima na kontinentu održavaju brojni ljetni glazbeni program. Sad kad si konačno možete dopustiti umorne noge i sutradan spavanje do nešto kasnijih jutarnjih sati, izađite navečer i zaplešite.

Naučite nešto novo

Godišnji odmor je idealno vrijeme da isprobate one stvari koje ste uvijek željeli naučiti, ali za to nikad niste imali vremena. Sada si možete dopustiti da na miru i bez stresa pokušate izraditi vašu prvu glinenu posudu, probate presaditi one čudne sobne biljke koje vam je netko poklonio ili ispečete kolač s naslovnice gastro magazina koji su vam uvalili na blagajni trgovine. Čak i ako ne ispadne dobro, nitko ne mora saznati, a vi nakon toga utjehu možete potražiti u šetnji. Ako pak ispadne odlično, evo još jedne prilike da pozovete na druženje prijatelje ili susjede i provedete zajedno ugodno ljetno poslijepodne.

Komentiranje je zaključano.