Što kad gripa pokuca na vrata?

Gripu ne treba podcjenjivati jer virusi koji je uzrokuju stalno mutiraju i lako se prenose, a još lakše vežu na sluznicu nosa, grla i usta. Različiti sojevi pak onemogućuju da stečena antitijela djeluju protiv virusa pa se zaraziti možete i više puta.

Imam li zaista gripu?

Gripa nastupa naglo i očituje se u povišenoj tjelesnoj temperaturi višoj od 38 stupnjeva Celzijevih, popraćenoj bolnim mišićima, zimicom, glavoboljom, grloboljom i začepljenim nosom. Navedeni simptomi razvijaju se unutar tri do šest sati i u prosjeku traju do sedam dana, zbog čega se osjećate iscrpljeno i bezvoljno. Snagu prijeko potrebnu za brz oporavak pronađite u pripravcima linije Alfabiotik, dodacima prehrani na bazi bakterijskih kultura BB12 i acetiliranog alfa 1,4 glukana koji postupno jačaju imunitet te tako pomažu vašem organizmu da lakše prebrodi to izazovno razdoblje.

Kako se zaliječiti i zaštititi?

Uz dodatke prehrani i dovoljno tekućine, u borbi s gripom nužni su i lijekovi za snižavanje temperature koji blagotvorno djeluju i na bol u mišićima. Neodol, oralna suspenzija s okusom jagode, sigurna je, praktična za primjenu i – što je najvažnije – brza u snižavanju vrućice izazvane različitim sojevima gripe.

Gripa se prenosi kihanjem, kašljanjem i kontaktom s kontaminiranim predmetom, a njezinu razvoju pogoduju zatvoreni i pregrijani prostori. Stoga je, uz temeljito pranje ruku i redovito provjetravanje prostorija, zimi iznimno važno i održavati nos prohodnim. Zahvaljujući sprejevima Meralys koji sprječavaju oticanje sluznice, štite je i vlaže, to je lakše nego ikad, a upaljeni sinusi i besane noći postaju stvar prošlosti. 

Ne čekajte da se pojave prvi simptomi, budite spremni i na vrijeme opremite svoju kućnu ljekarnu, ali i hladnjak i ostavu namirnicama bogatim vitaminom C jer on pridonosi obrambenoj sposobnosti organizma. Raznolika prehrana i dovoljno tekućine – ne gazirane – pomoći će organizmu da se što prije vrati u formu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

to-kad-gripa-pokuca-na-vrata-ndash-jgl-obitelj