
Rižoto sa šparogama i vrganjima
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 3 režnja češnjaka
- 2 šalice suhih vrganja
- 2 macića divljih šparoga
- macić peršina
- dva lista lovora
- grančica ruž,marina
- sol
- papar
- maslac
- bijelo vino
- goveđa bistra juha
- 2 veće šalice integralne riže
Receptura:
Wok namazati maslinovim uljem, češnjak sitno nasjeckati i prepržiti na ulju dok ne zažuti. Vrganje namočiti oko pola sata i dodati ih na zažutjeli češnjak, dinstati dok ne omekšaju, podlijevati bijelim vinom i goveđom juhom, posoliti, popapriti.
Kad vrganji omekšaju dodati rižu i nastaviti podlijevati juhom i bijelim vinom polagano u malim količinama.
Kad je riža napola kuhana dodati ružmarin, lovor, peršin i nasjeckane šparoge. Kad je rižoto kuhan umješati žličicu maslaca i maslinovo ulje, posuti peršinom i servirati.
Autor:
Alenka Jajac-Knez, direktorica marketinga i prodaje u JGL-u
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.