Rižoto sa šparogama i vrganjima

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 šalice suhih vrganja
  • 2 macića divljih šparoga
  • macić peršina
  • dva lista lovora
  • grančica ruž,marina
  • sol
  • papar
  • maslac
  • bijelo vino
  • goveđa bistra juha
  • 2 veće šalice integralne riže

Receptura:

Wok namazati maslinovim uljem, češnjak sitno nasjeckati i prepržiti na ulju dok ne zažuti. Vrganje namočiti oko pola sata i dodati ih na zažutjeli češnjak, dinstati dok ne omekšaju, podlijevati bijelim vinom i goveđom juhom, posoliti, popapriti.
Kad vrganji omekšaju dodati rižu i nastaviti podlijevati juhom i bijelim vinom polagano u malim količinama.
Kad je riža napola kuhana dodati ružmarin, lovor, peršin i nasjeckane šparoge. Kad je rižoto kuhan umješati žličicu maslaca i maslinovo ulje, posuti peršinom i servirati.

Autor:

Alenka Jajac-Knez, direktorica marketinga i prodaje u JGL-u

Fotografija je ilustrativna.

Komentiranje je zaključano.