5 hobija koji će umanjiti svakodnevni stres

Suvremeni život je brz, prepun izazova i ispunjen brojnim brigama. Bez odmora ne možemo, ali kako se odmoriti, e to je prava umjetnost. Ovih 5 hobija pomoći će vam u smanjenju svakodnevnog stresa.

Pišite! Formuliranje zapisa pomaže da promislite proživljeno na drukčiji način, a otvara i mogućnost da naknadnim čitanjem bolje pratite sebe te identificirate što vam uzrokuje stres. Pridružite se lokalnoj radionici kreativnog pisanja, istražite bullet journaling ili počnite s jutarnjim stranicama iz knjige Umjetnikov put – što god vam odgovara.

Pjevajte! Svi pjevaju kad su sretni, pa čak i oni koji zbog nedostatka sluha ne mogu u lokalni zbor. Pjevanje opušta, daje osjećaj zajedništva i meditativno je. Izađite iz tuša i naučite pronaći veselje kroz pjesmu.

Hobiji mogu pomoći u suzbijanju anksioznosti i depresije.

Pletite! Ne morate trebati šal da biste ga ispleli. Pletenje zahtijeva planiranje, organizaciju, maštu, koncentraciju i pokretne prste. Repetitivni pokreti opuštaju, a čin stvaranja nečeg novog i jedinstvenog pruža golem osjećaj zadovoljstva.

Plešite! Ples će vas pomladiti, odmoriti i razveseliti. Zumba, 5 ritmova ili afrički ples, ako preferirate plesati sami, ili salsa subotom navečer, ako umijete pratiti ritam partnera. Obujte cipele za ples i ritmom protjerate sav stres!

Planinarite! Čak i ako ne žudite za odmakom od gradske vreve, zelenilo i priroda umiruju, a kretanje pomaže pri opuštanju. I tu ima ritma i pjesme, a samim time i veselja. Odmaknite se u visine i pronađite svoje sidrište.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Što znači biti tata