Rigojanči
Sastojci za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica vode
- 30 dkg šećera
- 5 žlica vode
- 5 žumanjaka
- 25 dkg brašna
- 1 žlica kakaa
Sastojci za kremu:
- 3 slatka vrhnja
- 2-3 paketića kremifiksa
- 2 rebra izribane čokolade
Sastojci za glazuru:
- 4 rebra čokolade
- 4 žlice šećera
- 5 dkg maslaca
Receptura:
Pet bjelanjaka i 5 žlica vode istući u čvrsti snijeg. Dodati 30 dkg šećera i dalje tući. Dodati 5 žlica vode, 5 žumanjaka, 25 dkg brašna i jednu žlicu kakaa. Sve lagano umiješati. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 15-20 minuta. Hladan biskvit prerezati po pola.
Tri slatka vrhnja istući u šlag. Dodati 2-3 paketića kremifiksa i 2 rebra izribane čokolade. Kremom napuniti biskvit kojeg smo prerezali po dužini.
Četiri rebra čokolade i 4 žlice šećera rastopiti u malo mlijeka. Skinuti s vatre, dodati 5 dkg maslaca. Glazuru prekriti preko kolača. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Autorica:
Marinka Pirija
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.