Rigojanči

Sastojci za biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica vode
  • 30 dkg šećera
  • 5 žlica vode
  • 5 žumanjaka
  • 25 dkg brašna
  • 1 žlica kakaa

Sastojci za kremu:

  • 3 slatka vrhnja
  • 2-3 paketića kremifiksa
  • 2 rebra izribane čokolade

Sastojci za glazuru:

  • 4 rebra čokolade
  • 4 žlice šećera
  • 5 dkg maslaca

Receptura:

Pet bjelanjaka i 5 žlica vode istući u čvrsti snijeg. Dodati 30 dkg šećera i dalje tući. Dodati 5 žlica vode, 5 žumanjaka, 25 dkg brašna i jednu žlicu kakaa. Sve lagano umiješati. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 15-20 minuta. Hladan biskvit prerezati po pola.

Tri slatka vrhnja istući u šlag. Dodati 2-3 paketića kremifiksa i 2 rebra izribane čokolade. Kremom napuniti biskvit kojeg smo prerezali po dužini.

Četiri rebra čokolade i 4 žlice šećera rastopiti u malo mlijeka. Skinuti s vatre, dodati 5 dkg maslaca. Glazuru prekriti preko kolača. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

Autorica:

Marinka Pirija

Fotografija je ilustrativna.

Komentiranje je zaključano.