Putovati s djecom

Putovanja s djecom mogu biti izazov, ali uz dva-tri trika uživancija za cijelu obitelj je zajamčena! Sve što vam treba je dobra priprema, nešto živaca i želja za putovanjem.

Pažljivo odvažite što na putovanju zaista morate vidjeti. Zatim, prilagodite sadržaje djeci. Bez onog “koliko je moguće”. Uvijek je moguće, ako djecu uključite u planiranje. Ako idete na put kao obitelj, onda i destinaciju posjećujete kao obitelj.

Neka svatko izabere nešto bez čega ne može preživjeti, i neka svatko kaže što ni pod koji cijenu ne želi. Presjek će vam pomoći da odlučite što ćete raditi svi zajedno te da li kada ćete se razdvojiti. Što su djeca starija to bolje! Možete im prepustiti i da istraže destinaciju, pronađu zanimljivosti, udaljenosti i naprave preliminarni budget.

U planiranje putovanja aktivno uključite djecu.

Nakon odabira destinacije, načina putovanja, pogledajte kakvo će biti vrijeme. Potom sastavite popis svega što vam je potrebno. I u to aktivno uključite djecu; i ona moraju naučiti planirati odjeću i potrepštine. Koju igračku i igru mogu staviti na popis, ali za to mora biti mjesta. Dopustite djecu da sami pakiraju sve što nose – tako će najlakše smanjiti broj nepotrebnih stvari.

Ne zanemarite putnu ljekarnu – uvijek imajte antipiretik, analgetik, osnovno za dezinfekciju, toplomjer i flastere te zavoje. Čak i ako vam klinci nisu osjetljivi, još su dvije vrste lijekova koje s djecom uvijek treba nositi. Prva su lijekovi za sprječavanje bolesti kretanja su dobra ideja. Dramina je najčešći izbor, jer osim što sprječava neugodne mučnine i povraćanja u automobilu, avionu i drugim prometalima, prilagođena je djeci.

Druga su lijekovi za ublažavanje simptoma proljeva i povraćanja. Strane bakterije nisu domaće bakterije, a djeca su djeca pa na putovanjima često boluju od trodnevnih groznica ili kratkotrajnih viroza s povraćanjem. To ne znači da s djecom ne valja putovati. Samo ponesite, primjerice, Normia stop vrećice ili kapsule koje će pomoći brzom smanjivanju broja stolica i trajanja proljeva te ćete za tili ćete čas imati zdravo dijete i zabavno putovanje.

Kad putujete s djecom, to je prava pustolovina. I za vas i za njih. Opustite se, ne planirajte previše toga odjednom i pustite da zabava traje.

Komentiranje je zaključano.

putovati-s-djecom-ndash-jgl-obitelj