Pet recepata za ukusne domaće kašice za bebe

Mekane kašice idealna su dohrana za dijete koje pokazuje interes za hranu koju jedu odrasle osobe, ali još nema zube. Aktualna sezona voća i povrća izvrsna je za eksperimentiranje s dječjim kašicama. Onima koji osjećaju da im je potrebna inspiracija, sljedećih nekoliko recepata može dati ideju o tome odakle početi.

Prije samog eksperimentiranja potrebno se uvjeriti da dijete nije alergično na neki od sastojaka. 

Kašica od graška

Ova kašica zapravo je razrijeđeni pire od graška. Potreban vam je samo svježe skuhani grašak, koji ćete vilicom ili štapnim mikserom usitniti, te žlica do dvije vode, kojom ćete malo omekšati teksturu. Ako koristite smrznuti grašak, prethodno ga kuhajte na pari oko 2 minute.

Pire od mrkve i krumpira

Kašica s dva sastojka već je korak naprijed. Krumpir i mrkva uglavnom su dva sigurna sastojka koja rijetko izazivaju alergiju te se lijepo slažu u ukusnom pireu. Po potrebi, dodajte žlicu do dvije vode kako biste razrijedili teksturu.

Neka vaše kašice na početku budu što jednostavnije.

Mrkva na slatko – kombinacija s bananom

Banana je idealna podloga za slatke voćne kašice. Dovoljno je uzeti malo zreliju bananu, izgnječiti je vilicom te u nju umiksati drugo zgnječeno voće. No, možete u nju umiješati i svježu, izmiksanu mrkvu, s obzirom na to da je mrkva sama po sebi prilično slatko povrće.

Oslić i mrkva

Riba i njezine nutritivne vrijednosti iznimno su zdravi za vašega mališana. Filet svježeg oslića kratko kuhanog na pari u društvu mrkvice bit će idealan obrok za bebe ako se riba i mrkva pomiješaju i pretvore u kašicu.

Banana i jagoda

Ako je vaš mališan već malo stariji i sigurni ste da može podnijeti jagode, koje se često pojavljuju u ulozi dežurnog alergena, ova će ga kombinacija oduševiti. Za potpuniji doživljaj kašicu možete razrijediti žlicom kokosova mlijeka.

Razdoblje prelaska s majčina mlijeka na sustav dohrane može kod vašeg mališana uzrokovati različite probavne tegobe pa pojava proljeva u toj fazi odrastanja nije rijetkost. Kako biste ublažili simptome proljeva, potražite u ljekarni Normia Baby kapi, koje se mogu koristiti od najranije dobi. Za borbu s proljevom kod malo starije djece možete koristiti i Normia Stop, u vrećicama ili kapsulama. Spomenuti pripravak poželjno je koristiti u kombinaciji s Normiom Rehidro, pripravkom koji sadrži rehidracijsku sol koja pomaže u nadoknađivanju elektrolita izgubljenih tijekom akutnog proljeva.

Komentiranje je zaključano.

pet-recepata-za-ukusne-domae-kaice-za-bebe-ndash-jgl-obitelj