Pravilna njega kose ljeti

Ljetni dani donose velike vrućine koje mogu znatno oštetiti vašu kosu, a da toga niste ni svjesni. Briga o koži u ljetom periodu svima je već dobro poznata, no isto tako, potrebno je zaštititi kosu od soli, klora i jakog UV zračenja kako ne bi izgubila sjaj i podatnost. Slijedite ove upute i jesen dočekajte s očuvanom kosom!

Zaštita kose pokrivalima

Zasigurno uživate u pokazivanju svoje bujne kose, no pripazite jer visoke temperature tijekom ljeta mogu isušiti kosu. Kako biste to izbjegli, na glavu stavite maramu ili šešir da biste zaštitili kosu od direktnog doticaja sa sunčevim zrakama. Osim što će vas zaštititi, pokrivala za glavu služe i kao modni dodaci koji će dodatno naglasiti vaš outfit. To je win-win situacija, zar ne?

Ako imate izrazito suhu kosu, ne libite se koristiti ulja koja će je dodatno nahraniti.

Hidracija

Tijekom cijele godine potrebno je voditi brigu o hidraciji tijela, pa tako i kose. Uz obvezan regenerator koji pomaže u zadržavanju vlažnosti kose, dobro je koristiti i masku za kosu. Na vama je da izaberete jesu li vam draže domaće napravljene od samo nekoliko sastojaka ili pak radije birate već gotove maske kupljene u drogerijama. Maske za kosu dubinski će hidrirati vlasi i pomoći u oporavku nakon izlaganja suncu. Ako imate izrazito suhu kosu, ne libite se koristiti i ulja koja će je dodatno nahraniti.

Ispiranje kose nakon kupanja u moru ili bazenu

Morska voda puna je soli i, osim što će kovrčavoj kosi definirati kovrče, učinit će vašu kosu ispucalom. Slično na kosu djeluje i klor iz vode u bazenima pa se stoga preporučuje da nakon boravka u moru ili bazenu isperete kosu čistom vodom i pritom koristite nježne preparate.

I za kraj, zlatno pravilo: ljeti izbjegavajte feniranje kose sušilom jer ćete time dodatno oštetiti kosu i postići efekt “slame”, a to nitko ne želi.

Komentiranje je zaključano.

pravilna-njega-kose-ljeti-ndash-jgl-obitelj