Pet prijedloga za igru s djecom na snijegu

Snijeeeg! Nezaobilazan uzvik i starih i mladih čim se prve pahulje pojave na vidiku. Donosi radost, pokoji prometni zastoj i, najvažnije, poziva na igru. Čega se sve, osim lovice na klizanju i sanjkanja, možete igrati na snijegu?

1. Graničara i po snijegu!

Stara igra na nov način! Skupite djecu i napravite što više gruda. Obilježite granice i poslažite grude. Dogovorite pravila: graničari gađaju naizmjence, bez ciljanja u glavu, pogođeni izlaze i prave grude, a tko preostane, postaje graničar.

2. Snjegović iz snova

Dječja je mašta beskrajna, a svaki snjegović poseban. Iako je vani debeli minus, hladno vam je i nos vam curi nemilice, to ipak nije opravdanje da ostanete u kući. Izađite na snijeg s djecom i pustite mašti na volju – izradite zmije, gusjenice, leptire… što god vam padne na pamet. Na hladnom čistom zraku i nos će prestati curiti, a veselje postati bezgranično.

3. Snjegogradnja

Zašto bi rekviziti za plažu ili kvartovski pješčanik ostali zaboravljeni!? Izvucite ih van, navucite nepropusne skafandere i bacite se na kopanje, punjenje kalupa snijegom i građenje dvoraca. Napravite palaču, tunele, iglu u prirodnoj veličini. Samo nebo je granica!

4. Ledene babe

Na ledenome zraku zagrijte se ovom igrom poznatom svim naraštajima. Lovac neka „zaledi“ druge igrače grudom pa će tako igra postati prava snježna zabava. Iskoristite blagodati mekane podloge i odleđujte suigrače provlačenjem između nogu. Nakon ove igre, računajte na dobar dnevni spavanac i pojačan apetit mališana.

5. Štafetne igre

Na skijanju ste i upoznali ste mnoge obitelji s djecom. Organizirajte štafetne igre. Povlačenje užeta, utrke na sanjkama, preskakanje prepreka… mogućnosti su nepregledne. Tako gradite obiteljski duh, zajedništvo u prirodi, a potičete i na upoznavanje. Možda čak dobijete i koji sat za druženje s odraslima kad klinci navečer umorni rano legnu u krevet!

Komentiranje je zaključano.

pet-prijedloga-za-igru-s-djecom-na-snijegu-ndash-jgl-obitelj