Pet kreativnih igara za dječji rođendan

Vaš mališan još nije dovoljno velik da mu prepustite organizaciju rođendana u vlastitome aranžmanu, a vi ne želite da se rođendanska proslava pretvori u opću jurnjavu praćenu vikom, plačem i možda čak ozljedama.

Da biste ugodno proslavili rođendan svojega mališana, donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako uz pomoć igara držati situaciju pod kontrolom, a opet proslavu učiniti uzbudljivom, bez obzira na dob slavljenika i njegovih gostiju.

Ako rođendan pada u neko od toplijih dijelova godine te posjedujete vrt, proslavu možete organizirati i na otvorenome.

Pričopričalica

Za one malo mlađe, kojima motorika još nije precizna, ali uživaju u pričama koje im čitate prije spavanja, organizirajte krug u kojemu ćete zajedno smišljati nove priče. Počnite priču te u jednome trenutku zastanite i zamolite dijete do vas da vam pomogne nastaviti. Primjerice, ako je zeko krenuo šumom u potrazi za jelom, upitajte ga koga je zec najprije susreo na svom putu. Sljedeće dijete upitajte što je ta životinja rekla zecu. Takvom igrom zainteresirat ćete djecu jer će se osjećati uključeno, a osim što ćete ih sve imati na oku, ujedno ćete razvijati njihovu maštu i memoriju. Osim toga, priča koju ćete stvoriti bit će jedinstvena jer takvu neće naći niti u jednoj slikovnici.

Pogodi metu

Za one malo spretnije organizirajte natjecanje u gađanju određene mete, a one koji budu najuspješniji i nagradite. Malo prije rođendana počnite skupljati prazne konzerve od hrane. Ukrasite ih šarenim vrpcama i točkicama te ih na sam dan rođendana složite u piramidu koja je spremna za gađanje teniskom lopticom.

Zabava na otvorenome

Ako rođendan pada u neko od toplijih dijelova godine te posjedujete vrt, proslavu možete organizirati i na otvorenome. U tom slučaju možete organizirati pravu malu olimpijadu: utrke u vrećama, graničar, vrtnju hulahupom i slično. I u ovom slučaju možete osmisliti različite šarene i zanimljive poligone: paletu na koju su prikačeni šareni baloni ispunjeni vodom koje trebaju pogoditi strelicama za pikado ili nešto slično.

Turnir u društvenim igrama

Pokušajte za sudionike rođendana osmisliti ili barem osvježiti neku već poznatu društvenu igru. Neka u igri Monopoly trguju ulicama ili objektima iz vlastitoga susjedstva, a kao platežno sredstvo ukinite novac i uvedite zdrave grickalice!

Karaoke

Od vrtićke pa sve do tinejdžerske dobi, nema onoga tko ne može uzeti mikrofon u ruke i otpjevati barem Bratec Martin! Premda to zahtijeva malo više tehničke pripreme, sigurno će oduševiti djecu svih uzrasta. Karaoke su rođendanska aktivnost s kojom ne možete pogriješiti!

Komentiranje je zaključano.

pet-kreativnih-igara-za-djeji-roendan-ndash-jgl-obitelj