Partnerska ljubav uz dijete

Kada dvoje postane troje, četvero ili više, u njihovu životu štošta se mijenja. Na scenu stupa sasvim novo malo stvorenje koje vam život preokrene naglavačke, a partnerski odnos dobije potpuno novu dimenziju.

Od bezbrižnoga para postajete par kojemu više nije najveća briga tko će od vas dvoje više ljubavi pokazati. Neću vam lagati i pričati kako je uz dijete sve idealno jer nije – čekaju vas mnogi izazovi i trenuci u kojima će vas partner ili partnerica dovoditi do ludila.

I upravo su takvi trenuci ludila potpuno normalni, posebice kada dobijete prvo dijete i nitko od vas dvoje nije siguran u to što radi pa svoju frustraciju počnete prebacivati kao lopticu. Često su me pitali je li težak život s bebom, na što sam odgovarao da nije teško s bebom, nego s partnericom kada dobijemo bebu, no poslije sam shvatio da sam i ja znao biti dosta naporan.

Ljubav ne nestaje, ona samo raste ako imate razumijevanja i fleksibilnosti za novonastalu situaciju.

Nemojte se bojati kada čujete priče o tome kako ljubav između dvoje ljudi nestane kada beba dođe na svijet. Imat ćete manje vremena za posvetiti se samo vama, rijetko ćete moći biti sami, ali ćete zato te trenutke cijeniti više nego ikad. Ljubav ne nestaje, ona samo raste ako ste spremni dati joj prostora i ako imate razumijevanja i fleksibilnosti za novonastalu situaciju.

Primijetit ćete ljubav u nekim naizgled običnim, svakodnevnim situacijama: razmjenjivanje osmijeha kada beba prvi put izgovori “mama” ili “tata”, nježni slučajni dodir ruke o ruku dok žurite da je okupate, onih sat vremena mira dok čvrsto spava, a vi samo šutite i zajedno uživate u toj tišini.

Gledajući vaše malo zajedničko čudo kako raste, stvara se među vama sasvim neraskidiva veza. Ljubav je tu, nikada nije ni nestala, samo se pretvorila u nešto potpuno drukčije, vama do sada nepoznato. Jer, ljubav je kao dijete – iskrena, nepredvidiva, traži posvećenost i toliko brzo raste da ponekad to i ne primijetite.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Torta ''Nježnost''