Torta ”Nježnost”

Sastojci za biskvitno tijesto:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 250 g vrhnja (33-35% mliječne masti)
  • 250 g sira Mascarpone
  • 1 čajna žličica želatine natopljena u malo vode

Sastojci za nadjev:

  • 1 staklenka kompota od višanja ili svježe jagode

Receptura:

Tući jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, umijesiti tijesto, staviti ga u namašćeni pleh i peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Kad je biskvit gotov, ohladiti i razrezati. Preliti sokom od kompota od višanja da upije. Iz višanja izvaditi koštice, umjesto višanja mogu se na tortu staviti i svježe jagode razrezane na pola.

Priprema kreme:

Vrhnje mikserom miješati sa šećerom, dodati Mascarpone i dalje miješati, želatinu natopljenu u vodi dodati vrhnju. Sve zajedno miješati i kremu staviti na tortu.

Tortu pospite struganom čokoladom i ukrasite višnjama ili jagodama.

Torta mora odstajati u hladnjaku 3-4 sata.

Autorica:

Irina Cherkashina

Fotografija je ilustrativna.

Komentiranje je zaključano.