Torta ”Nježnost”
Sastojci za biskvitno tijesto:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 250 g vrhnja (33-35% mliječne masti)
- 250 g sira Mascarpone
- 1 čajna žličica želatine natopljena u malo vode
Sastojci za nadjev:
- 1 staklenka kompota od višanja ili svježe jagode
Receptura:
Tući jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, umijesiti tijesto, staviti ga u namašćeni pleh i peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
Kad je biskvit gotov, ohladiti i razrezati. Preliti sokom od kompota od višanja da upije. Iz višanja izvaditi koštice, umjesto višanja mogu se na tortu staviti i svježe jagode razrezane na pola.
Priprema kreme:
Vrhnje mikserom miješati sa šećerom, dodati Mascarpone i dalje miješati, želatinu natopljenu u vodi dodati vrhnju. Sve zajedno miješati i kremu staviti na tortu.
Tortu pospite struganom čokoladom i ukrasite višnjama ili jagodama.
Torta mora odstajati u hladnjaku 3-4 sata.
Autorica:
Irina Cherkashina
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.