Otkrijte prednosti dugih šetnji

Iskoristite svoje slobodno vrijeme za opuštajuću dugu šetnju i zaključit ćete da najbolje stvari u životu doista jesu besplatne!

Lagana šetnja idealna je za sve koji se žele neopterećeno brinuti o svom zdravlju i na jednostavan način popraviti kondiciju jer riječ je o elementarnom obliku fizičke rekreacije koji ne podrazumijeva ikakav stupanj fizičke spreme. Ovisno o trenutnim vremenskim i tjelesnim mogućnostima, slobodno započnite s laganijim tempom i kraćom minutažom: nitko vas ne nadgleda niti trebate izdvajati ikakve novce osim ulaganja u udobnu obuću. A ma kako sporo ili kratko hodali, možete uvijek biti sigurni da ste napravili pravu stvar za svoj organizam!

Jednom kad krenete, i sami ćete se iznenaditi koliku ćete promjenu osjetiti. Već 30 minuta redovite šetnje dnevno potaknut će sagorijevanje kalorija, zbog čega se uvođenje rutine dugog šetanja svakako preporučuje onima koji vode bitku s viškom kilograma, ali i onima koji kilažu žele zadržati pod kontrolom. Korištenje pedometra ili neke od brojnih aplikacija koje su danas besplatno dostupne za skidanje na mobilni telefon pomoći će vam u praćenju napretka kada je u pitanju zbrajanje potrošenih kalorija i napravljenih koraka.

Mnoge zdravstvene dobrobiti

No zdravstvene dobrobiti hodanja nikako ne staju na tome. Redovite šetnje pomažu u održavanju zdravlja kardiovaskularnog sustava jer snižavaju krvni tlak te tako smanjuju rizik od nastanka bolesti srca. Tijekom šetnje naše tijelo pojačava proizvodnju bijelih krvnih zrnaca, koja čuvaju snagu našeg imuniteta, a izloženost umirujućoj atmosferi, pogotovo tijekom šetnje u prirodi, znatno pomaže u redukciji stresa. Zato idući put kad vas ukućani razljute ili poželite pobjeći od stresa na poslu, krenite u šetnju. Dan će biti ljepši, a san čvršći. Dakako, šetanje je i ekološki prihvatljiv oblik “prijevoza” pa idući put kad pođete na posao ili do grada pješice, slobodno se možete pohvaliti da ste pridonijeli smanjenju ugljičnog otiska.

Neka hodanje postane užitak

Ako baš i ne uživate previše u tišini i ambijentalnim zvucima prirode, nitko vas ne sprječava da u slušalice pustite omiljenu muziku ili kakav poticajan podcast. Da izbjegnete monotoniju, šetajte na različitim lokacijama, a jednom kad svoje hodačke aktivnosti dignete na višu razinu, možda će vam sinuti ideja da se uključite u planinarsko društvo ili neku sličnu rekreacijsko-pješačku ekipu.

Šetnja može biti i lijepo obiteljsko druženje. Dogovorite se oko tjednog termina kada ćete svi imati barem pola sata slobodnog vremena kako biste zajedno prošetali i na taj način proveli neko vrijeme zajedno. Ako imate djecu, to će biti odlična prilika da im približite važnost redovite fizičke aktivnosti i brige o vlastitom zdravlju, a šetanje će posebno obradovati manju djecu jer im pruža sjajnu priliku za upoznavanje novih stvari, ljudi i životinja. Za ugodnije i još efikasnije šetanje nabavite štapove za hodanje: oslanjanjem na njih prebacujete težinu s tijela te ćete tako moći učiniti više kilometara puno prije no što steknete dobru kondiciju, a osjećaj hodanja bit će ugodniji.

Zaštitite nos i oči

Izloženost promjeni temperature već od 5 stupnjeva može uništiti gotovo 50 % stanica u nosu koje se bore protiv virusa i bakterija, zato se dobro odjenite i utoplite kad odlučite ići u šetnju. S padom temperatura, nos zaštitite šalom. Kako biste spriječili razvoj respiratornih bolesti, nakon šetnje posegnite za Aqua Maris Clean sprejem s posebno oblikovanim aplikatorom koji ispire sekret, čestice prašine, bakterije, viruse i alergene iz nosa te je dokazano bez mikroplastike, oduvijek.

Koliko god ugodne, jesenje šetnje po suhom lišću koje se drobi u zraku izlažu vas i jakom vjetru te mnoštvu sitnih čestica koje vam mogu nadražiti oči. Zato je dobro pri ruci imati i Vizol S Intensive kapi za oči namijenjene vlaženju i obnavljanju površine oka kod iritacija nastalih mehaničkim oštećenjima. Pročitajte savjete vodećih stručnjaka za zdravlje očiju i nesmetano uživajte u dugim, krepkim, zdravim šetnjama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

otkrijte-prednosti-dugih-etnji-ndash-jgl-obitelj