Ostanite fizički aktivni i pri ljetnim vrućinama

Teretane ljeti najčešće budu prazne, dok na jesen starta masovni povratak vježbača na redovite treninge. No, ne zaboravite da se vježbanju možete posvetiti svih 365 dana u godini. Bez obzira na to provodite li ljeto uz more ili na planini, mnoge vježbe možete odraditi bilo gdje!

I to ne samo bilo gdje, nego i bilo kada. Ipak, preporučujemo treninge rano ujutro ili kasno poslijepodne kada se malo snize temperature i kad sunce nije u svom punom sjaju. Glavu obvezno zaštitite kapom i sunčanim naočalama, a možete čak i tjeme osvježiti mlakom vodom kako bi se manje znojilo. Odjenite kratke hlače i majicu bez rukava od sintetičkih materijala te izbjegavajte pamuk jer on neće tako dobro upiti znoj.

Da biste izbjegli glavobolju ili sunčanicu koje se često javljaju tijekom vježbanja na visokim temperaturama, trening odradite u hladu ili u sjeni. Slušajte svoje tijelo i prilagodite mu intenzitet i trajanje vježbi. Ljeti je ionako teže vježbati zbog tlaka i vrućina, a kako tijelo na višim temperaturama gubi tekućinu više nego inače, obvezno se oboružajte tekućinom. Da biste održali vitalnost i otpornost organizma, preporučujemo Prolife VIS namijenjen svima koji žive intenzivnijim tempom i fizički su aktivni, kao i sportašima kao pomoć u savladavanju svakodnevnih izazova.

Ako se nalazite u blizini mora, onda doista nema boljeg treninga od onoga koji možete odraditi u moru. Bez obzira na to odlučite li plivati, roniti, veslati ili aerobikom razgibati tijelo, pri vježbanju pod vodom rade mišići cijeloga tijela te se organizam hladi brže nego vani.

Kad vježbate kod kuće, odaberite klimatiziranu prostoriju, a ako prednost ipak dajete aktivnostima na otvorenome, ne zaboravite nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom. Budite što više vani i uživajte u rekreativnim aktivnostima za cijelo tijelo kao što su vožnja biciklom, trčanje ili brzo hodanje. Kao rekviziti za vježbanje mogu poslužiti boca vode, drvena klupica u parku ili stepenice. Rad na kondiciji možete spojiti sa zabavom pa pozovite društvo na badminton, zaigrajte nogomet ili odbojku na pijesku.

Nakon svakog treninga rastegnite se i nagradite osvježavajućim tuširanjem i hladnim smoothiejem!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ostanite-fiziki-aktivni-i-pri-ljetnim-vruinama-ndash-jgl-obitelj