Novi trend u njezi lica – Moisture Sandwiching

Svakodnevno se u svijetu pojavljuju novi trendovi i trikovi za njegu lica koji do nas dolaze preko društvenih mreža Instagram i Tik Tok. Jedan od najnovijih trendova je tzv. Moisture Sandwiching, a svi koji su isprobali tu tehniku tvrde da čini čuda za suhu i dehidriranu kožu.

Kako funkcionira Moisture Sandwiching?

U slobodnom prijevodu, Moisture Sandwiching znači “hidracijski” ili “vlažni” sendvič, a riječ je o procesu primjene proizvoda za njegu kože tako da se hidracija “zaključa”. Hidracijski sendvič jednostavna je tehnika podrijetlom iz Južne Koreje tijekom koje se proizvodi za njegu lica nanose na još vlažnu kožu kako bi koža učinkovito apsorbirala sve korisne sastojke. Tajna je, kako kažu, u pravilu tri sekunde – što znači da se proizvod nanosi na kožu lica tri sekunde nakon umivanja. Koža mora biti vlažna prije stavlja kreme ili seruma jer tako bolje upija sve njegujuće sastojke proizvoda. Također je preporuka da između svakog proizvoda navlažite kožu lica, primjerice, raspršivačem za lice s običnom vodom. Rezultat navedene tehnike je hidratiziranija, blistavija i zdravija koža. 

Prednosti ove metode

Dok koža upija proizvode, upija i vodu, što pridonosi njezinoj većoj hidraciji. Metoda Moisture Sandwiching ojačava i zaštitnu kožnu barijeru jer smanjuje stopu gubitka vode. Osim toga, priprema kožu za nanošenje šminke. Ta rutina njege idealna je ako ne želite koristiti previše make-up proizvoda jer će vam koža biti sjajnija. Naravno, uvijek možete nanijeti highlighter, no ako sve proizvode za njegu nanesete pravilnim redoslijedom, highlighter vam neće biti ni potreban. Metodu možete primijeniti i kod njege usana i tijela jer ćete zarobljivanjem vlage smanjiti prhutanje i ljuštenje kože. 

Što izbjegavati kod Moisture Sandwichinga?

Općenito je riječ o poprilično sigurnoj metodi, ali se ne bi trebala primjenjivati s proizvodima s retinolom ili proizvodima koji mogu uzrokovati iritacije poput AHA kiselina. I osobe koje imaju problema s aknama trebaju biti oprezne pri korištenju Moisture Sandwiching metode jer kreme s jačim sastojcima mogu utjecati na pogoršanje tena. 

Preporuka proizvoda za najbolji hidracijski sendvič

Za Moisture Sandwiching metodu možete koristiti proizvode koje već posjedujete, pod uvjetom da ih primjenjujete od, uvjetno rečeno, najtanjeg do najdebljeg. Holyplant proizvodi za njegu lica odličan su izbor za primjenu navedene metode. Kao prvi korak možete koristiti Holyplant hijaluron serum koji će dodatno ovlažiti i zategnuti kožu, nakon toga Holyplant AntiOx kremu za učvršćivanje područja oko očiju, a rutinu završite Holyplant vitaminskom kremom za suhu i osjetljivu kožu lica te tako svojoj koži vratite svu potrebnu vlagu i masnoću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

novi-trend-u-njezi-lica-x2d-moisture-sandwiching-ndash-jgl-obitelj