Njega područja oko očiju

Oči su istovremeno najljepši i najosjetljiviji dio lica. Osjetljiva koža u obliku spuštenih vjeđa, sitnih bora i podočnjaka estetski su problem većine pripadnica ljepšeg spola. Umjesto da pomišljate na skalpel, jednostavno tretirajte područje oko očiju pravilno. Donosimo vam sve potrebne informacije kako biste zadržali mladost i svježinu tog osjetljivog područja.

Za početak je važno znati da su sitne borice i spušteni kapci neizbježne pojave, tako da nije problem u vama. Koža oko očiju je oko deset puta tanja od kože lica, stoga je taj dio podložniji isušivanju i gubitku vlage i elastičnosti. Kako starimo koža gubi svoju prvotnu elastičnost i postaje tanja zbog razlaganja kolagena. To je normalan proces koji, međutim, dodatno ubrzavaju i određeni okolišni i ostali čimbenici. Pretjerano izlaganje suncu ili hladnom zraku, stres, umor, neprospavane noći, pušenje, dehidracija, pa i «škiljenje» zbog sunca ili dioptrije ubrzavaju nastanak borica, podočnjaka i otečenih vjeđa. To su sve na neki način «loše» životne navike, ali znajte da je i sama prirodna mimika lica saveznik bora pa i svakodnevno smijanje vodi njihovom nastanku! Poanta priče je da će se s vremenom sigurno pojaviti, stoga je način na koji se posvetite tom osjetljivom području od velike važnosti za sprečavanje daljnjih problema.

Koža oko očiju je oko deset puta tanja nego koža lica, stoga je taj dio podložniji isušivanju i gubitku vlage i elastičnosti.

S obzirom na to da prve bore počinju biti vidljive nakon srednjih 20-ih godina, preporučuje se da se to područje započne preventivno tretirati i njegovati poslije 25. godine. Holyplant AntiOx krema prirodnim, aktivnim sastojcima hrani i hidratizira te usporava starenje kože, smanjuje dubinu bora i pomaže ublažavanju podočnjaka. Svi problemi riješeni! Za zreliju kožu preporučujemo Holyplant vitamin E+ koncentrat koji ublažava bore i pospješuje obnavljanje kože.

Koži dodatno uvijek možete pomoći njegujući određene dobre navike. Njeno zdravlje dodatno obogaćujete i unosom prirodnih namirnica koje sadrže vitamin A, C i E. Također, pijte puno vode jer tekućina pogoduje i održava elastičnost kože te ograničite unos alkohola koji vodi do dehidracije. Izbjegavajte pušenje jer nikotin sužava krvne žile na licu i oko očiju pa se nutrijenti teže apsorbiraju. Obavezno si priuštite i kvalitetan san kako koža ne bi izgledala umorno, blijedo i ispijeno.

Ono što vrijedi za svaki segment njege tijela i zdravlja vrijedi i ovdje: pametno, pravilno, kontinuirano i na vrijeme! Posvetite se svojoj koži iznutra i izvana, tretmanima i dobrim navikama i ona će vam vratiti uslugu u obliku svježine i mladolikog izgleda.

Komentiranje je zaključano.

njega-podruja-oko-oiju-ndash-jgl-obitelj