Zaštita od insekata i kože nakon uboda

Nakon dugih zima svi jedva čekamo ljeto, međutim ono sa sobom nosi hordu komaraca i drugih insekata zbog kojih ne možete ni otvoriti prozor, a kamoli mirno boraviti u prirodi ili zaspati. Još ako ste blizu vode, situacija je kritična. Zaštitite se i ublažite posljedice uboda!

Komarci su, morate priznati, izrazito iritantni, a posljedice njihovog uboda katkad se dugo osjećaju. Najčešće se javlja crvenilo te blago nabubrenje praćeno nepodnošljivim svrabom. Kao i sa svime, prevencija je zlata vrijedna. Sredstva za odbijanja insekata, repelenti, uvijek su od velike pomoći. Dr. Bezz sensitive, kolekcija za učinkovitu zaštitu od komaraca i drugih insekata sadrži tri proizvoda namijenjena zaštiti osjetljive kože djece i odraslih, bez dodatka alkohola. Nanesite ga i uživajte, osigurani ste.

Komarci su najbezopasniji među insektima koje nailazimo u prirodi…

Ako već niste uspjeli izbjeći ubod, morate znati tretirati ubode različitih insekata. Većina se nas, a posebice djeca, ne može othrvati potrebi da počešemo ubod komarca iako znamo da će od toga biti samo gore. Uistinu, time ćemo samo kožu nadražiti, ona će popucati pa će upala i dulje trajati, stoga probajte to ne činiti. Prva pomoć definitivno je primjena leda koji lagano hladi i umrtvljuje sprečavajući svrbež. Ipak, komarci su najbezopasniji među insektima koje nailazimo u prirodi. Pčela će nakon uboda ostaviti žalac koji je spojen s otrovnom vrećicom. Pokušajte ga ukloniti što je prije moguće. Jedan od načina uklanjanja žalca je da ga blago zagrebete tupim predmetom, kao što su kreditna kartica ili tupi nož, a zatim mjesto uboda operite sapunom i vodom i taj postupak ponovite. Isti proces vrijedi i za ubod pauka. Nakon boravka u šumi, pregledajte djecu i kućne ljubimce od krpelja. Izvući ćete ga tako da ga pincetom čvrsto uhvatite za glavu, tik uz kožu, te ga snažno, jednim potezom povučete prema van. Nemojte ga „frkati“ ili ga povlačiti lijevo-desno. Mjesto ugriza potom očistite alkoholom. Ukoliko je krpelj na koži više od 24 sata ili ga niste cijelog uspjeli izvući van, obavezno se obratite liječniku ili pedijatru.

Najsigurnija pomoć za sve slučajeve također je Promergan krema za ublažavanje svrbeža kože nakon uboda insekata ili alergijske reakcije. Osim toga, koristite repelente, čistite paukove mreže te pazite da djeca nose duge hlače i čarape kada se igraju u prirodi.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Njega područja oko očiju
Sljedeći članak
Savjeti za ljetne vrućine