Njega kose nakon ljeta u 5 koraka

Sunce i sol, klor, vjetar i visoke temperature učinili su da vaša kosa izgleda kao slama? Slijedeći ovih 5 koraka pomoći ćete svojoj kosi da ponovno zablista.

Podrezivanje ispucalih vrhova

Ljetni vremenski uvjeti pogoduju isušivanju kose koje dovodi do lomljenja vlasi. Na sušenje i pucanje posebno su osjetljivi vrhovi vlasi, koje je tijekom cijele godine potrebno periodički podrezivati. Stoga, kako biste nakon ljeta pomogli svojoj kosi da ponovno bude lijepa i zdrava, najprije posjetite frizera i skinite dio vlasi koji je već uništen i nemoguće ga je obnoviti.

Dajte svojoj kosi vremena da se odmori od ljeta koristeći blagi biljni šampon.

Blagi šampon

Nakon ljeta kosu prvih mjesec dana perite malo rjeđe, i to blagim šamponom koji odgovara vašem tipu kose. Naime, kosa koja je oštećena klorom iz bazena ili dugim izlaganjem suncu i soli neće dobro reagirati na šampone koji sadrže agresivne kemijske sastojke. Dajte svojoj kosi vremena da se odmori od ljetakoristeći blagi biljni šampon.

Hranjiva maska

Da se bi se vlasi oporavile, potrebno im je pružiti hranjive sastojke koji će im u tome pomoći, stoga nakon pranja kose blagim biljnim šamponom, nanesite i hranjivu masku sa sastojcima koji će joj pomoći da uskoro ponovno bude mekana i sjajna. Potražite masku koja odgovara vašem tipu kose ili je priredite kod kuće sami, kombinirajući različita ulja, med i druge sastojke koji pomažu u njezi kose.

Redovito češljanje

Češljajte svoju kosu redovito, posebno nakon ljeta. Oštećena kosa sklona je petljanju, a ako budete dopustili da se zapetlja tako da u njoj nastanu čvorići, nužno će se dogoditi da pri češljanju dodatno oštetite pojedine vlasi koje će zatim otpasti. Stoga je češljajte redovito, možda i malo češće nego inače, kako biste spriječili prekomjerno ispadanje vlasi.

Marama ili šešir

Dolaskom jeseni dolaze i hladniji vjetrovi. Nemojte svoju kosu izlagati takvim uvjetima ako se još nije oporavila od sunca, soli i klora čemu je bila izložena ljeti. Ponesite sa sobom maramu ili lagani šešir ako prognoza upućuje na mogućnost vjetra i jesenjih pljuskova te svoju kosu primjereno zaštitite. Osim što ćete joj učiniti uslugu, nošenjem marame ili šešira učinit ćete zanimljivijim i svoj jesenji look.

Komentiranje je zaključano.