Pravilna njega bebe od prvog dana

Beba je stigla! Uz dojenje, spavanje i mijenjanje pelena, tu je i njega kože. Jedno je pravilo: opustite se i uživajte! Ubrzo će i to postati samo mali dio roditeljske rutine.

Koža je naš najveći organ i prva obrana od uzročnika zaraza. Zbog toga je moramo paziti te pravilno njegovati, no pri tome nikako ne smijemo pretjerivati.

Kad je riječ o novorođenčadi, za prve dane bit će dovoljna najobičnija čista voda. I nekoliko blazinica! Kožu novorođenčadi ne treba pretjerano mazati ni ispirati šamponima jer ne želimo utjecati na njezin prirodni sastav i elastičnost. Jednostavno pranje guze vodom je dovoljno, dok za pregibe možete upotrijebiti navlažene blazinice. Ne zaboravite: do otpadanja pupka nije preporučljivo umakati dijete u kupku.

Kožu novorođenčadi ne treba pretjerano mazati ni ispirati šamponima jer ne želimo utjecati na njezin prirodni sastav i elastičnost.

Nakon tog početnog razdoblja, možete razmisliti o proizvodima za djecu. Sastav tih proizvoda trebao bi isključivati alergene, silikone, parabene i mineralna ulja te nije potrebno dodavanje parfema.

Dječje kupke i ulja imaju umirujući učinak, a većina sadrži ulje slatkog badema koje hrani kožu. Popularni su i jojoba, karite maslac te makadamija. Takve su kupke najčešće kombinirane te se koriste i za tijelo i za kosu, poput Adria lab Dječjeg šampona i kupke koja je odličan izbor za svakodnevnu njegu.

Da bi se beba kretala bez smetnji, važno je da je pelena suha i guza čista. Za to suho pelensko područje osobito su korisne hidratantne kreme. Dijete treba čistiti malim količinama tih proizvoda te ne tretirati kožu svakodnevno.

Ako ste roditelj djeteta s problematičnom kožom, primjerice dermatitisom, koji karakterizira izrazito suha koža, emolijenti i lagana dječja ulja koja ne zatvaraju pore izvrstan su odabir. Mazanjem predjela zahvaćenih kožnim oboljenjima pružate koži sastojke potrebne da se regenerira. No, morate paziti i kako to činite – kremu ili ulje nanosite na poluvlažnu kožu koju ste brisali nježnim tapkanjem, jer se tako bolje upija.

Djeca rođena u zimskim i vjetrovitim razdobljima bit će izložena niskim temperaturama od kojih puca koža. Zaštitna krema spašava i vas i njih od isušivanja i crvenila. Najizloženiji dio su obrazi i nos pa prije šetnje nanesite tanki sloj zaštitne kreme i spremni ste za pokret. Da to bude brzo i bezbrižno, pomoći će vam nova linija posebno razvijenih proizvoda Adrialab dječje kozmetike!

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Srcoliki otok