Najbolja hrvatska ljetovališta za odmor s djecom

Planiranje godišnjeg odmora koji uključuje zabavu za cijelu obitelj, a posebno one najmlađe, veliki je izazov za sve roditelje jer djecu neće zadovoljiti tek zvuk valova i malo pijeska. Ako se premišljate kamo otići, pogledajte naše prijedloge lokacija za savršen, opušten i ispunjen obiteljski odmor.

Šibenik

Šibenik je prekrasan grad s bogatom poviješću i znamenitostima koje se doista isplati vidjeti. Djeci najatraktivnije svakako će biti Aquarium, Sokolarski centar i tvrđave Sv. Nikola i Sv. Mihovil.  Ako vam je dijete naklonjenije kupanju nego razgledavanju ili je još premaleno, u Šibeniku i okolici na raspolaganju vam je mnogo prirodnih plaža okruženih hladovinom borova, kao i kompleks Solaris koji nudi Kids play zonu s obiljem vodenih aktivnosti prilagođenih najmlađima. 

Zadar

Zadar je idealan za jednodnevne izlete u obližnje parkove prirode, primjerice, NP-a Krka, obilazak farme magaraca, kaubojskoga grada ili pak zabavnog parka Biograd. Da putovanje do tamo prođe bez mučnine, vrtoglavice i povraćanja, pouzdajte se u Draminu koju za optimalan učinak treba popiti barem pola sata prije polaska. Okolica Zadra obiluje i plitkim pješčanim plažama s prirodnim hladom koje se protežu i do kilometar u duljinu. Na jednoj takvoj smješten je i kompleks Falkensteiner koji, uz šarolike aktivnosti i profesionalnu skrb za djecu, nudi i predivan spa i wellness. 

Umag

Umag ima sve za savršen odmor: sportske turnire, festivale, predstave, sajmove, odlične restorane. Park vjeverica veliki je hit, baš kao i plaže s ulazom prilagođenim djeci, bazeni s morskom vodom, bogata prirodna hladovina, vodene aktivnosti, tuševi i kabine za presvlačenje. Ako pak preferirate da su sadržaji za cijelu obitelj na jednome mjestu, to ćete pronaći u odmaralištu Plava Laguna. 

Brela

Slikovito mjestašce ukrašeno borovom šumom, šljunčanim plažama i  prekrasnim izvorima pružit će vam sve što trebate za spokojan i miran odmor, čak i uz djecu koja zahtijevaju aktivnost. Osim kupanjem (za koje toplo preporučujemo plažu Punta Rata), u Brelima dane možete ispuniti obiteljskim vaterpolom ili odbojkom na plaži i bicikliranjem, a kada se zaželite nečeg drukčijeg, na raspolaganju su vam Skywalk Biokovo i Makarska zvjezdarnica s prigodnim dječjim astro-parkom.   

Uz sve napore da ih sklonite od sunca, svoje mališane ponekad ćete teško odvojiti od ribica u plićaku. Da biste s ljetovanja ponijeli samo lijepe uspomene bez plača zbog ružnih opeklina, pri ruci je korisno imati Combusten sprej s visokim udjelom pantenola, maslinovog ulja i aloe vere koji trenutačno umiruje, njeguje i hidrira suncem iziritiranu kožu. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

najbolja-hrvatska-ljetovalita-za-odmor-s-djecom-ndash-jgl-obitelj