Mini lazanje s umakom od tune i pinjola
Sastojci za paštu:
- jaje
- glatko brašno
- malo maslinovog ulja
- bosiljak
Sastojci za umak:
- tuna
- mini rajčice
- bosiljak
- češnjak
- bijelo vino
- tikvice
- sol
- papar
- pinjoli
- ulje
- ribani sir
Receptura:
Napraviti glatko, malo tvrđe tijesto, prepoloviti i u jedan dio dodati sitno nasjeckani bosiljak. Tijesto ostaviti da odmara 30 minuta na hladnom mjestu. Tikvicu izrezati na sitne komadiće, mini rajčice očistiti od kože, češnjak sitno nasjeckati, pinjole kratko ispržiti na suhoj tavi i usitniti.
Zažutiti češnjak na malo maslinovog ulja, dodati tikvice i tunu te kratko prokuhati. Nakon toga dodati mini rajčice narezane na krupnije komade. Poklopiti i ostaviti da se kratko kuha. Nakon što su rajčice ispustile tekućinu, malo politi bijelim vinom, dodati začine i pustiti da se smanji količina tekućine tako da pripremljena mješavina bude dovoljno suha da je možete koristiti za slaganje lazanja.
Lazanje slažete klasično, nakon što ste razvukli paštu, dosta tanko, otprilike 1-2 milimetra. Malo smjese stavite na dno posude za pečenje, zatim komad pašte pa smjesu, ribani sir, opet paštu i tako sve dok ne složite 4-5 slojeva. Pospete sirom na kraju i stavite zapeći u pećnicu 15-20 minuta na 160-180 stupnjeva.
U dio smjese koji vam je ostao, a s kojim ste slagali lazanje, dolijete malo bijelog slatkog vina, zatim veću količinu drobljenih prženih pinjola i smanjite miješajući tako da se komadići tune rastave na sitne dijelove. Po ukusu dodate malo vrhnja za kuhanje. Kad je sve gotovo, lazanje možete dekorirati po želji.
Autor:
Aleksandar Belavić, direktor Regije CIS
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.