Make-up prijedlozi za novogodišnju noć

Tog dana u godini trudimo se da baš sve bude drukčije, a kad smo već uložili u novu frizuru, haljinu ili cipele, onda i naša šminka treba biti posebna. U nastavku donosimo nekoliko make-up prijedloga za najluđu noć u godini.

Dok se neke od nas svakodnevno vrlo naglašeno šminkaju, druge tek skromno stave maskaru i malo rumenila. No, neovisno o tome kakav ste tip kada je riječ o šminkanju, za doček Nove godine vjerojatno ćete htjeti izgledati dotjerano te šminkanju ipak posvetiti malo više pozornosti. Ove sezone u trendu je takozvani neuredni rokerski make-up, koji podrazumijeva jako naglašavanje kutova kapaka, gotovo pa u stilu nikad prežaljene Amy Winehouse, samo što se oči ne naglašava isključivo tušem, već se nakon povlačenja linija tušem na posljednjoj trećini donjeg i gornjeg kapka, na tom istom dijelu, nepravilno i prema gore kistom ili prstom nanosi tamno sjenilo.

Birajte sjenila i ruževe koji odgovaraju vašem outfitu ili su, primjerice, u istoj boji kao i vaša šljokičasta haljina, ali nemojte birati i make-up ispunjen šljokicama.

Kako su pri odabiru takvog izgleda oči vrlo naglašene, ruž treba biti nježan, primjerice, karamel kremaste boje, a nije potrebno snažno naglašavati ni jagodice. Takva šminka odgovarat će uz najrazličitije odjevne kombinacije jer se može uklopiti i u cjelokupni look za izlazak u, primjerice, rock klub, ali će, isto tako, svečanoj haljini u mrvicu drukčijoj prigodi dati zavodljiv, ali nikako vulgaran štih.

S obzirom na to da su sve poznatije trgovine preplavljene haljinama prekrivenim najrazličitijim šljokicama, realno je očekivati da će doček Nove godine biti prava parada takvih haljina. No, budite oprezne. Premda će vam pasti na pamet da vjerojatno i na oči ili usne nanesete šljokice, u ovom se slučaju vodite pravilom “manje je više”. Birajte sjenila i ruževe koji odgovaraju vašem outfitu ili su, primjerice, u istoj boji kao i vaša šljokičasta haljina, ali nemojte birati i make-up ispunjen šljokicama. Ako ipak ne možete izdržati da make-up bude u potpunosti bez šljokica, pametno ih dozirajte. Nanesite ih samo na vanjski ili unutarnji kut kapka.

Onima pak koje ni za doček Nove godine ne žele podleći imperativu jake i teške šminke, preporučuje se naglasak staviti na jagodice, i to nježnim ružičastim rumenilom, a iznad njega, pri vrhu jagodične kosti, staviti zlaćani shimmer koji će učiniti da se sva pozornost usmjeri na taj dio lica. I u ovom slučaju ruž dolazi u nježnoj, laganoj boji i kremastoj teksturi, a može se koristiti i samo lagani balzam za usne. Oči su također tek lagano osjenčane toplim smećkastim nijansama. Tako ćete pomalo zadržati izgled “dobre djevojčice”, a ipak ostaviti dojam dotjerane ljepotice.

Komentiranje je zaključano.