Lagane vježbe za zdravu kralježnicu

Bolest današnjice svakako su bolovi u leđima, u prvome redu zbog sjedilačkog načina života te mišićne neravnoteže.

Istraživanja pokazuju da se čak 80 posto populacije u nekom trenutku tijekom života suoči s problemima s kralježnicom. Vježbe za kralježnicu obično su lagane i ne treba vam mnogo vremena kako biste povratili fleksibilnost.

Istezanje leđa

Uvijek je dobro početi s istezanjem bolnog područja. Prva vježba položaj je mačke, što znači da se najprije postavite u poziciju na sve četiri i izravnate trup. Dlanovi moraju biti u širini ramena, a koljena u širini bokova. Iz početnog položaja pupak pritisnite prema podlozi i opustite kralježnicu, a pogled usmjerite prema gore. Pri pokretu udahnite i zadržite se u krajnjoj točki dvije sekunde. Nakon toga nastavite s gibanjem u suprotnome smjeru, glavu usmjerite prema zdjelici, a leđa izbacite. U krajnjoj točki (koja je za svakoga različita) zadržite se dvije sekunde. 

Jačanje leđnih mišića

Legnite na trbuh glavom prema dolje, a ruke ispružite naprijed. Podignite ispružene ruke i noge ispred sebe, zadržavajući trbuh na podu. Ostanite u toj poziciji 10 do 20 sekundi te se vratite u prvotnu poziciju. Možete to raditi svaki dan, oduzima malo vremena, a izuzetno je korisna vježba.

Opuštanje leđnih mišića

Za razliku od prethodnih, ova je vježba statična. Vrlo je jednostavna za izvođenje, čak je možete izvesti i na poslu tijekom stanke kako biste smanjili pritisak na leđa. Najprije se postavite na sve četiri. Iz početnog položaja podignite zdjelicu i istegnite noge. Stopala su u dodiru s tlom, a glavu položite između ruku. Položaj u kojem trebate biti 60 sekundi podsjeća na naopako okrenuto slovo V. Pazite na to da su vam leđa ravna te da pupak potisnete u smjeru nogu.

Uz tjelovježbu, za normalnu funkciju mišića i živčanog sustava posegnite za Magnezij Top direkt granulama koje su – pakirane u precizno doziranim vrećicama – prigodne za upotrebu bilo kad i bilo gdje. Ako ste pod konstantnim pritiskom užurbanoga životnog tempa i imate potrebu ojačati otpornost organizma, rješenje je PROLIFE VIS jer sadrži kombinaciju čak 20 milijardi aktivnih kultura, koenzima Q10 i vitamina B skupine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

lagane-vjebe-za-zdravu-kraljenicu-ndash-jgl-obitelj