Kako zadržati preplanuli ten nakon ljeta?

Vratili ste se s ljetovanja i voljeli biste da vaš brončani ten potraje što dulje? Pomoći ćemo vam u tome s nekoliko jednostavnih i praktičnih savjeta kojima ćete dugo zadržati uspomenu na prekrasno ljeto.

Lijepu preplanulost postigli ste boravkom u prirodi – na moru, jezeru, rijeci ili u planini, izloživši se suncu koje je potaknulo proizvodnju melanina u najgornjemu sloju kože. Međutim, taj se sloj sam od sebe neprimjetno ljušti svaka dva tjedna, a upravo se u tome potvrđuje korisnost onoga poznatoga savjeta da je prije odlaska na odmor potrebno napraviti dobar piling cijeloga tijela. Time, naime, kožu pripremate za sunčanje, osiguravate postizanje uravnoteženoga tena, ali i smanjujete suhoću kože.

Vlažnost kože ključna je za zadržavanje preplanuloga tena jer dulje zadržava najgornji sloj kože. Stoga, pijte što više vode jer ćete navlažiti kožu iznutra, a uz to koristite hidratantne kreme, i to barem dvaput dnevno.

Vlažnost kože ključna je za zadržavanje preplanuloga tena jer dulje zadržava najgornji sloj kože. Stoga, pijte što više vode jer ćete navlažiti kožu iznutra, a uz to koristite hidratantne kreme, i to barem dvaput dnevno. Naravno, uz dobru hidratantnu kremu nastavite koristiti i preparate za sunčanje, čak i nakon što ste postigli željeni ten. Naime, preparati za sunčanje također mogu pripomoći pri održavanju tena.

Tu su i trikovi za zadržavanje brončane boje i nakon izmjene gornjega sloja, a jedan od njih su tablete! One sadrže ulja koja njeguju kožu te beta karoten, koji produljuje proizvodnju melanina. Beta karoten je pritom ključan te stoga preporučujemo i svježu mrkvu kada osjetite potrebu nešto “baciti pod zub”!

Kada je riječ o hrani, puretina, bjelanjak, losos, soja, avokado, slatki krumpir i bademi izvrstan su izvor sirovoga materijala koje naše tijelo koristi za proizvodnju melanina te se preporučuje da barem nešto od navedenoga koristite u svakodnevnoj prehrani tijekom odmora i nakon njega.

Izbjegavajte depiliranje voskom, a ako koristite britvicu, preporučujemo privremeni prelazak na električni brijač. Izbjegavajte i korištenje gelova za tuširanje te umjesto njih pod tušem (što hladnijim jer vam vrela voda samo isušuje kožu) koristite ulja za tuširanje koja će vam dodatno navlažiti kožu i ten će vam ostati prekrasno preplanuo do kraja rujna!

 

Komentiranje je zaključano.