Kako ubrzati oporavak od obične prehlade?

Premda, za razliku od gripe, obična prehlada najčešće nije popraćena povišenom temperaturom, zbog čega ipak znatno manje iscrpljuje organizam, oporavak od nje može potrajati nekoliko dana. Ipak, uz pomoć pravih preparata moguće ga je ubrzati.

Obična prehlada, vjerojatno najučestalija boljka gornjeg dišnog sustava, znak je oslabljenog imuniteta i obilne prisutnosti sezonskih virusa, zbog kojih ste se zapravo i razboljeli. Nastanak prehlade znak je da je potrebno ojačati organizam unošenjem dodatne doze vitamina, najčešće konzumacijom agruma i drugog vitaminom C bogatog voća i povrća, ali i redovito nadoknađivati izgubljenu tekućinu koja se pojačajno luči zbog nadraženih gornjih dišnih puteva. Pojačano lučenje sekreta, šmrcanje, natečen i sasušenim sekretom začepljen nos, naporne su i neugodne posljedice ove bolesti. Kad je nos začepljen, teško je spavati, a nije dobro ni kada je odčepljen, ali se sekret pojačano luči – ponekad se doslovno oguljena koža ispod nosnica, izazvana silnim korištenjem papirnatih maramica, ljušti i pecka na neviđno nepodnošljivim razinama.

Obična prehlada, vjerojatno najučestalija boljka gornjeg dišnog sustava, znak je oslabljenog imuniteta i obilne prisutnosti sezonskih virusa, zbog kojih ste se zapravo i razboljeli. Nastanak prehlade znak je da je potrebno ojačati organizam unošenjem dodatne doze vitamina.

Nadraženu sluznicu potrebno je smiriti, a dišne puteve očistiti od nakupljenog sekreta. Sprej kao što je Meralys HA, na bazi lijeka, morske vode i hijaluronske kiseline pomoći će olakšati disanje. Nosnice će se odčepiti, sluznica obnoviti, a oteklina splasnuti. Ako vam je dijagnosticirano oštećenje nosne sluznice, pri bržem oporavku može pomoći Aqua Maris Plus. Morska voda iz spreja olakšat će uklanjanje nečistoća iz nosa, a u kombinaciji s d-pantenolom održat će vlažnost, spriječiti isušivanje sluznice i pomoći njenoj obnovi. Oba pripravka moguće je nabaviti bez recepta u svakoj obližnjoj ljekarni, a za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-ubrzati-oporavak-od-obine-prehlade-ndash-jgl-obitelj