Kako ublažiti mučninu u trudnoći?

Mučnina u trudnoći uobičajena je stvar, no to ne znači i da se je s njom jednostavno nositi. Međutim, ne dajte da vam taj nimalo ugodan osjećaj poremeti užitak trudnoće!

Svaka je trudnoća priča za sebe, a s njom i svaka mučnina u trudnoći. Prvi je put možda niste ni osjetili (sretnica!), no to ne znači da vam idući put neće biti mučno ama baš svako jutro pa sve do 12. tjedna. Samo je 15 % trudnica te sreće da uopće ne povraća u prvom tromjesečju trudnoće, a 80 % povraća između 6. i 12. tjedna.

Nekim trudnicama toliko je mučno da povraćaju cijelo vrijeme, no nekima je samo mučno! Štogod vas od toga mučilo, jedan od najboljih prirodnih lijekova je – đumbir! Štoviše, većina znanstvenih istraživanja učinka đumbira na probavu u fokusu je imala upravo trudnice i trudničke mučnine.

Čak 80 % trudnica susreće se s mučninom i povraćanjem između 6. i 12. tjedna trudnoće.

Đumbir je iznimno uspješan, no ako često i obilno povraćate a volite đumbir, možda ga ipak ne želite zamrziti, i to upravo zato što vam je pomogao u trudnoći! U tom slučaju, Gingermina je pravo rješenje: tableta koja sadrži ekstrakt korijena đumbira sigurna je za primjenu od 1. mjeseca trudnoće, a okus đumbira nećete poistovjećivati s toliko tipičnim neugodama rane trudnoće.

Ako ne povraćate mnogo, ali vam je stalno mučno, možda vam pomognu akupresurni zavoji, koji se inače koriste za prevenciju mučnine tijekom putovanja. Mogu biti učinkoviti i protiv jutarnje mučnine, a upotrebljavaju se tako što ih se stavi oko zgloba. Pritisak djeluje na akupresurne točke – izvrsna alternativa iglicama!

U slučaju da zavoje ne možete pronaći, a stalno vam je mučno, uvijek se možete okrenuti RefluSTATU, koji učinkovito djeluje na cijeli niz probavnih smetnji. U prvom tromjesečju bit će vam drug koji olakšava mučninu jer djeluje tako da sprječava vraćanje kiseline iz želuca u jednjak, a u trećem, jer ublažava žgaravicu.

Komentiranje je zaključano.