Kako tretirati i spriječiti celulit

Noćna mora svake žene, osobito u ljetnim mjesecima, je celulit, poznatiji kao narančina kora. Imaju li prehrana, genetika ili nešto treće veze s tim, tko ga ima više ili manje te kako ga ublažiti, saznajte u nastavku. 

Celulit je zapravo neravnoteža masnog tkiva i stanica zbog limfnih promjena. Do toga dolazi zbog smanjene sposobnosti organizma pri izbacivanju toksina i nakupljenih kiselina u tijelu. Te se komponente gomilaju i skladište u masnim naslagama koje se nalaze odmah ispod površinskog sloja kože. Što ih više ima, to se više povećava obujam masnog tkiva, a celulit je sve izraženiji. Najčešće se javlja u području bedara, stražnje lože nogu i na području trbuha, a osobito pogađa žene. 

Koliko možete smanjiti vidljivost celulita na koži, ovisi o mnogo faktora. Genetika, loše životne i prehrambene navike, nedovoljno kretanja, samo su neki od njih. Bitno je napomenuti da se celulit može samo umanjiti, ali nikada u potpunosti otkloniti. 

Kako biste održali što bolje stanje kože, uspostavite režim zdrave prehrane i uključite fizičku aktivnost u svoju svakodnevicu. Dovoljno je 15 minuta kardio treninga i 15 minuta ciljanog treninga snage kako bi rezultati bili vidljivi. Osim toga, za smanjenje celulita preporučuje se i anticelulitna masaža koja će potaknuti cirkulaciju limfnog sustava, pojačati prokrvljenost te tako dodatno učvrstiti kožu. Jedna od ključnih stvari za sprječavanje nastanka novog celulita je unos tekućine u organizam. Voda je pritom najbolji saveznik jer pomaže u izbacivanju svih toksina, a ne opterećuje organizam nikakvim dodatnim kalorijama. Kada je riječ o prehrani, trebali biste izbjegavati namirnice s visokim sadržajem masti životinjskog podrijetla i ugljikohidrata. Umjesto toga, birajte namirnice bogate antioksidansima (jagode, grožđe, maline, goji bobice, gorka čokolada). 

Kreme i mlijeka za tijelo rijetko mogu znatnije utjecati na vidljivost celulita. Međutim, ako posegnete za kremama i sličnim preparatima, birajte one koji imaju kolagen i vitamin E jer su upravo oni zaduženi za elastičnost i hidrataciju kože. Jedan takav proizvod je i Holyplant bademovo ulje u spreju za tijelo. Njegovom redovitom primjenom koža postaje meka, glatka i elastična, a izvrstan je i za masaže te potpuno siguran za direktnu primjenu na koži, čak i tijekom trudnoće i dojenja.

Iako celulit ne možete eliminirati, uz navedene savjete lakše ćete ga držati pod kontrolom. Uostalom, život je prekratak da se zamarate stvarima na koje nemate znatniji utjecaj, stoga uživajte punim plućima – s celulitom ili bez njega.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-tretirati-i-sprijeiti-celulit-ndash-jgl-obitelj