Kako smo sin i ja preživjeli odlazak frizeru

Očinstvo je stanje koje podrazumijeva bezbroj prekrasnih trenutaka, događaja, aktivnosti i uspomena. Stanje je to koje obilježava svakog muškarca koji se u njemu zatekne, kako onim dobrim, tako i nekim manje lijepim obilježjima, poput neprospavanih noći, brige… i prvih odlazaka frizeru.

Odlazak frizeru s malim djetetom nešto je što vidite na televiziji, u filmovima, o čemu vam pričaju bližnji i o čemu čitate na internetu. Obično je više izvora dobra stvar, međutim, u ovom slučaju nije jer iz 20 izvora dobijete 20 drukčijih iskustava i ne možete se lijepo pripremiti na sve.

Koliko god da molite kosu da raste sporije, ona ipak kad-tad dođe do očiju i šišanje postane neizbježno. Iako je naša obiteljska frizerka dobra, smirena i iznimno strpljiva, naša šišanja nisu dobra, divlja su i puna muke za sve aktere.

Naravno, moj sin je prve odlaske frizeru doživljavao poput rituala u kojima neka žena sa škarama na silu pokušava njegove vriskove i suze darovati bogovima patnje i muke jer – zašto ne bi.

Osim što sina moram držati u krilu tijekom cijelog šišanja, tješeći ga u trenucima dok uzima zrak između dvije runde vriskanja, osim što očima ne ispuštam škare iz vida i brinem se hoće li nas frizerka ubosti pa, ako hoće, koliko jako, te, osim što sav budem pun dlaka i očaja, vrijeme provodim nadajući se da ga neću morati držati ovako baš svaki put i da će frizuru za svoje vjenčanje moći odraditi i bez ovog našeg mučenja.

Nažalost, do sada je svaki put bilo sve isto, što god da smo pokušavali izvesti. Razgovori, najave, obećanja i podmićivanja, sve je prolazilo super, osim samog šišanja. Jedina stvar koju valjda nismo probali je prijetnja jer to nije u našem stilu. Nikada, pa tako ni za šišanje.

Jednoga dana kada moj sin odraste i kada bude imao svoje dijete, supruga i ja možemo mu prenijeti vlastito iskustvo pa neka se pripremi na ovo što se događalo nama. Sigurno mu savjeti neće koristiti i vjerojatno će mu biti za nijansu gore nego nama s njim jer – pravde često ima.

Sve u svemu, nakon svakog posjeta frizeru malo smo bliže odluci da bi našemu sinu dobro stajala duga kosa pa neka sam do puberteta i mutacije glasa objašnjava ljudima kako mu šišanje nikada nije bilo drago.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-smo-sin-i-ja-preivjeli-odlazak-frizeru-ndash-jgl-obitelj