Kako smo prebrodili našu prvu obiteljsku gripu

Ili – možda bolje reći – kako smo prebrodili sve vrtićke bolesti, no zadržat ću se samo na gripi koja nikoga u obitelji nije zaobišla. Kada imate gripu, sve što želite raditi je ležati, spavati i odmarati se, što je malo teže s djetetom koje također ima gripu i uz to bronhitis. A još je teže kada vam i supruga ima to isto.

Sve je počelo bezazlenim kašljem našega sina, jednim od sto, od kada je krenuo u vrtić. Mi smo udarnički inhalirali i čistili nos, kao što to inače radimo. No, ovaj put kašalj se nije smirivao te je sve prešlo u bronhitis. Upravo kada smo se malo opustili i počeli s terapijom, ispostavilo se da se bronhitis malo smirio, ali sada je tu bila gripa koju sam i ja dobio, samo što je meni bilo mnogo teže nego našemu sinu. Temperatura mi je bila vrlo visoka, mislim da nikada u životu nisam imao tako visoku temperaturu. To je sve trajalo nekoliko dana, a mama se stvarno dobro brinula o nama. Međutim, nakon tri dana, meni temperatura nije spadala, jako sam kašljao, ali sada je i mami postalo loše, dok se naš sin polako oporavljao i bio sve živahniji.

I tako smo se nas dvoje, uz lijekove za spuštanje temperature, naizmjenično brinuli o našemu sinu, koliko smo mogli. Baka, odnosno moja majka, povremeno bi nam skuhala ručak kako bismo sve to lakše podnijeli. U takvim trenucima shvatite koliko ste zapravo bili bezbrižni dok niste imali djecu. Ni o čemu se niste trebali brinuti, osim da vam bude bolje, dok sada pola bolesti i prehlada „pretrčimo“ zbog djeteta. Toliko smo sve troje kašljali da smo mogli osnovati bend “Kašljovski orkestar” i izvoditi muziku uz razne tonalitete suhoga kašlja. 

Jedno po jedno oporavili smo se za oko tjedan dana, ali da sudbina bude još luđa, dočekalo nas je stanje s koronavirusom koje je i dalje aktualno, tako da naš “ostanite doma” traje znatno dulje nego kod ostalih. I ne mogu reći da nam je teško, samo da smo svi zdravi. Učimo nove stvari, više pričamo, provodimo vrijeme zajedno i trudimo se iskoristiti ove trenutke koji nam možda više nikada neće biti darovani u ovolikoj mjeri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-smo-prebrodili-nau-prvu-obiteljsku-gripu-ndash-jgl-obitelj