Kako se vratiti u formu nakon duge pauze

U zdravom tijelu zdrav je duh! Zato je fizička aktivnost od velike važnosti tijekom cijele godine. Ako ipak niste bili aktivni, potrebno je na pravi način ponovno aktivirati mišiće, saznajte kako.

Budite realni

To je najvažnija smjernica koja će vam uvelike pomoći pri povratku nakon podulje pauze. Bez velikih očekivanja i pretjerivanja, ponovno vježbanje bit će vam uživancija i vjetar u leđa prema ostvarivanju zadanog cilja. Početak je najteži pa se ne opterećujte više od potrebnog. Kako vrijeme bude odmicalo, pojačavajte intenzitet i trajanje treninga kako biste uskoro vidjeli i željene pomake.

Jedite zdravo

Dobro je poznato da se kilogrami najbrže tope uz kalorijski deficit i aktivan način života. Ako vam je pak glavni cilj gubitak kilograma, prehrana igra veliku, ako ne i glavnu ulogu u cijelom tom procesu. Stoga pomno planirajte svoje obroke, izbacite slastice i nezdrave ugljikohidrate, a temelj prehrane neka vam budu kvalitetni proteini. Dakako, povrće i voće neizostavna su komponenta svakog zdravog obroka.

Ako vam je glavni cilj gubitak kilograma, prehrana igra veliku, ako ne i glavnu ulogu u cijelom tom procesu.

Za ispravnu funkciju crijevne mikroflore pobrinut će se linija proizvoda Prolife, a Normia LGG® i BB-12™ za vraćanje organizma u ravnotežu. Normia LGG® i BB-12™ kapsule ili vrećice sadrže specifične sojeve za restituciju crijevne mikroflore, a za koji znanstveno dokazano djeluju sinergistički. Osim kod proljeva, Normiu LGG® i BB-12™ korisno je uzeti i kod drugih probavnih smetnji, poput nadutosti i boli u trbuhu. Može se uzimati i preventivno.

Regrutirajte partnericu/a

Kad je najteže i kad vas početni umor svlada, nema odustajanja! Lako je to reći, ali u stvarnosti ipak je mrvicu teže. Upravo je stoga najbolje uza se imati osobu koja će vas bodriti ili – još bolje – pratiti u svim vašim koracima povratka u formu. Motivacija i pozitivan stav već su pola odrađenog posla. 

Slušajte trenera i svoje tijelo

Iako se možda prisjećate dana kada ste bili u punoj formi, vašem tijelu treba vremena, ali i adekvatne vježbe da bi vam se povratila snaga. Zato je bitno slijediti sve upute stručne osobe, primjerice, osobnog trenera, a ako ipak  izaberete vježbanje bez nadzora kvalificirane osobe, osluškujete svoje tijelo. Naš organizam nam šalje signale, bitno ih je samo prepoznati na vrijeme.

Očekujte upale

Odmah u startu pripremite se da će vam prvih mjesec dana biti najteže fizički podnijeti sve napore te da se upala mišića može (i vjerojatno hoće) pojaviti nakon svakog treninga – jasno, ako trenirate sustavno i kvalitetno. To je normalni dio procesa mišićne hipertrofije, odnosno oštećenja i regeneracije mišićnih vlakana.

Kako biste ipak malo ublažili upale, obvezno se zagrijavajte prije treninga i dobro istegnite nakon. A ako dođe do upale mišića, ne libite se posegnuti za oralnom suspenzijom Neodol koja će vam brzo i sigurno olakšati bol.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-se-vratiti-u-formu-nakon-duge-pauze-ndash-jgl-obitelj