Kako pripremiti kožu lica za dnevnu šminku

Sve počinje od njege dan prije, a zlatno pravilo šminkanja je: na kraju dana obvezno skinuti šminku s lica i nahraniti kožu kako bi mogla disati tijekom noći i ujutro ponovno zablistati.

Uklanjanje nečistoća s lica

Postoje brojna kozmetička sredstva za uklanjanje šminke, a jedno od njih su i vlažne maramice, koje su osobito zgodne ako ste u žurbi ili na putu. Osim što su izvrsne za uklanjanje šminke na kraju dana, mogu se koristiti i prije nanošenja dnevnog make-upa. S obzirom na to da nikada ne možemo u potpunosti biti sigurni jesmo li odstranili baš svaki djelić šminke, a i naše lice do jutra može sakupiti i druge nečistoće, prije nanošenja dnevne njege poželjno je najprije Holyplantovim vlažnim maramicama za skidanje šminke s hijaluronom prijeći po licu te tako osigurati koži svježinu i mekoću.

Hidratantna krema

Nakon što se s kože uklone sve nečistoće, najvažniji korak pripreme je hidratantna krema. Nanošenje kvalitetne hidratantne kreme sprječava dehidraciju kože i pomaže šminki da lijepo “sjedne” na lice bez zatezanja kože. Kremu je potrebno birati prema tipu kože, a za njegu normalne, suhe i osjetljive kože Holyplantova hidratantna krema izvrsna je podloga za svakodnevnu šminku jer se brzo upija, hrani kožu i pruža joj blistavost.  

Piling kože

Prethodna dva koraka trebala bi postati svakodnevna rutina njege lica, a piling lica, kao dodatnu njega, dovoljno je napraviti jednom ili dva puta tjedno. Pling je prijeko potreban jer uklanja višak sebuma i odumrle stanice kože koje mogu začepiti pore i potaknuti rast bakterija na licu. Osim toga, koži vraća sjaj i ujednačava ten te zaglađuje teksturu kože, što je i glavni krivac neujednačenoga make-upa.

 

Komentiranje je zaključano.

kako-pripremiti-kou-lica-za-dnevnu-minku-ndash-jgl-obitelj