Kako pripremamo sina na dolazak novog člana obitelji

Dolazak drugog djeteta u obitelj velika je stvar. Osim što je nova za nas roditelje, posebno je izazovna za našega malog, umiljatog jedinca. Kada smo saznali da nam se obitelj povećava, naš sin je imao dvije i pol godine, ali smo pričekali nekoliko mjeseci prije nego što smo mu uopće počeli pričati o svemu.

Što je to mala beba

Kada je mami počeo rasti trbuh, objašnjavali smo mu da se u njemu nalazi mala beba i trebalo je neko vrijeme da skuži da ne pričamo o igrački bebi s plastičnom dudom i bočicom koju možemo maknuti kad god nam nije zanimljiva. Kako u široj obitelji nemamo baš beba, teško mu je bilo pojmiti što ćemo mi sada raditi s tom bebom. Sa svime se nekako složio, ali je rekao da mama neće grliti bebu i da će to biti tatina beba. 

Što znači dijeliti

Uz to što će njegova sestra biti tatina beba, rekao je da ne želi dijeliti svoje igračke i da ga beba neće dirati. Onda su slijedila objašnjavanja da su sve igračke zajedničke, kako će i beba njemu davati svoje te da su to u biti njihove igračke. Kupili smo lutkicu bebu s plastičnom dudom i igrali se tako da se on što više brine o njoj, hrani je i pomaže mami. Bio je vrlo sretan što može podijeliti svoje omiljene plišance s njom, no morali smo ih uzeti natrag za spavanje. Svih sedam koji su u noćnoj postavi.

Mama i tata te vole

Činjenica da će se u nekim trenucima možda osjetiti zapostavljenim razdire me iznutra. Neće više svi zagrljaji biti rezervirani za njega. Ali, koliko god se ta situacija činila teškom za njega, dobit će nešto neprocjenjivo za cijeli život, što mu nismo mogli kupiti ni za jedan rođendan. Čeka nas prekrasno razdoblje dokazivanja da se ljubav množi, a ne dijeli i veoma mu se veselimo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-pripremamo-sina-na-dolazak-novog-lana-obitelji-ndash-jgl-obitelj