Kako preboljeti vrtićku prehladu cijele obitelji

Roditelji vrtićke djece znaju da bolesni mališan najčešće znači i bolest cijele obitelji, stoga je važno znati kako preživjeti kolektivnu prehladu cijele obitelji.

Prevrtljivo proljetno vrijeme, nerijetko i vrlo vjetrovito, pogoduje širenju virusa koji uzrokuje prehladu. S obzirom na to da se prehlada širi kapljičnim putem, vrlo se brzo širi ljudskim kontaktom, pogotovo među mlađom djecom kojoj je teško objasniti potrebu za pridržavanjem distance i pojačanom higijenom. Iz istog razloga, mlađu djecu koja zahtijevaju stalni nadzor, brigu i privrženost nije moguće izolirati od roditelja, zbog čega gotovo uvijek takozvane vrtićke prehlade proživljava cijela obitelj. No, zahvaljujući konstantnom razvoju medicine i farmacije, danas postoje mnogi bezreceptni pripravci koji mogu biti vrlo dobri saveznici u borbi sa simptomima prehlade.

Sama prehlada često se javlja kao znak narušenog imuniteta. U jačanju imunosnog sustava mogu pomoći dobre bakterije, kojima obiluju probiotici kao što je Prolife VIS. Prolife VIS dolazi u obliku suspenzije, zbog čega ga mogu konzumirati i oni kojima kapsule možda nisu najmiliji oblik lijeka.

Zahvaljujući konstantnom razvoju medicine i farmacije, danas postoje mnogi bezreceptni pripravci koji mogu biti vrlo dobri saveznici u borbi sa simptomima prehlade. Pravodobnom opskrbom kvalitetnim medicinskim preparatima iz obližnje ljekarne, moguće je uspješno pobijediti prehladu cijele obitelji.

U borbi s temperaturom, iako malo rjeđim simptomom prehlade, pomoći će oralna suspenzija Neodol, ibuprofen u tekućem obliku, različitog stupnja koncentracije za različite dobne skupine.

Zbog prekomjerne količine sekreta koji se luči kao posljedica nadražene sluznice, začepljen nos jedan je od najčešćih simptoma prehlade, a za prohodnost nosa ili pak za higijenu nosne sluznice na raspolaganju su različiti sprejevi. Izvrstan su izbor sprej s fiziološkom otopinom na bazi morske vode Aqua Maris Clean za preventivnu higijenu nosa kod odraslih te Aqua Maris Baby formula prilagođena za higijenu nosa kod mlađe djece. Ako je nos već zakrčen većom količinom sekreta koji onemogućava disanje, sprej Meralys HA, primjeren za uporabu i kod djece i kod odraslih, brzo će pomoći u rastvaranju sekreta i otvaranju dišnih puteva.

Pravodobnom opskrbom kvalitetnim medicinskim preparatima iz obližnje ljekarne, moguće je uspješno pobijediti prehladu cijele obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-preboljeti-vrtiku-prehladu-cijele-obitelji-ndash-jgl-obitelj