Kako okupirati mališane da dobijete malo vremena za sebe

Doznajte kojim aktivnostima možete okupirati svoje mališane kako biste dobili to dragocjeno vrijeme za sebe – barem nakratko. 

Zaposlenim roditeljima potrebno je mnogo energije kako bi uspješno mogli žonglirati između posla i brige o djeci. Kako biste sve te obveze mogli odraditi kvalitetno, u danu je potrebno odvojiti malo vremena za sebe jer – kad su roditelji zadovoljni, zadovoljna su i djeca.

Slikanje

Iako vam se na prvu slikanje možda čini kao prilično neuredna aktivnost, jedno je sigurno: u vaš dom unijet će malo mira. Bilo da je riječ o bojankama ili praznom papiru, slikanje i crtanje je klasik. Vaša djeca uživat će satima u stvaranju i eksperimentiranju s raznim bojama.

Puzzle

Puzzle su savršena igra za djecu bilo koje dobi. Tjeraju ih na razmišljanje i vježbaju njihov um. I – što je najbolje – to je igra u kojoj će vaša djeca istinski uživati, a vi ćete dobiti priliku posvetiti se svojim obvezama, hobijima ili, jednostavno, prijeko potrebnom odmoru. 

Zabava u utvrdi

Izrada utvrde s jastukom, plahtama i strateški postavljenim stolicama zagarantirana je zabava za vaše klince, a za vas dodatno vrijeme mira. Odlična stvar kod utvrde je i činjenica da sva zabava počinje tek kada je sagradite, a u njoj je sve zabavnije – i čitanje, i bojanje, i mali piknik pa čak i drijemanje! 

Potraga za blagom

Ako ste djeci ikad najavili igru potrage za blagom, sigurno ste vidjeli izraz oduševljenja na njihovim licima. Ta zabavna aktivnost vrijedna je uloženog vremena, može biti u zatvorenom prostoru ili na dvorištu, a koliko će trajati, to ovisi o broju skrivenih predmeta. Sve što trebate je odabrati lokaciju, sakriti predmete i dati im upute. Dok oni uživaju u potrazi, vi se opustite i uživajte u dobivenom vremenu samo za sebe. 

Koju god aktivnost odabrali za svoje mališane, pametno iskoristite dobiveno vrijeme za opuštanje i uživanje kako biste povratili energiju. Nedostatak energije često je posljedica nedovoljno sati sna i smanjenog unosa važnih nutrijenata u organizam, a povratiti je možete i uz Magnesium Top Direkt. Sadrži 100 % preporučene dnevne doze unosa magnezija i vitamina B6 koji pridonose normalnom metabolizmu i stvaranju energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. 

Briga o djeci počinje brigom o nama samima! Stoga udružite snage i kreirajte igre – zabavu prepustite djeci, a sebi priuštite zasluženi odmor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-okupirati-maliane-da-dobijete-malo-vremena-za-sebe-ndash-jgl-obitelj