Kako njegovati kožu lica nakon brijanja?

Brijanje je za većinu muškaraca svakodnevna aktivnost, bilo zbog posla, sastanka ili večernjeg izlaska, a iako je sam postupak brijanja jednostavan i brz, posljedice ponekad mogu biti neželjene. Evo kako ih izbjeći!

Iritacija kože, osipi i urasle dlake mogu se pojaviti kao nuspojave brijanja, a može ih se ukloniti i spriječiti pravilnom njegom kože lica.

Prvi je i temeljni korak je vođenje računa o samom brijanju: bradu i kožu trebalo bi omekšati pranjem u mlakoj ili toploj vodi, zbog čega je idealno vrijeme za brijanje odmah nakon tuširanja.

Britvica treba biti oštra i dobro održavana, primjerice, izmjenjive britvice znatno manje iritiraju kožu od britvica s nekoliko žileta. Samo brijanje treba izvesti kratkim i laganim potezima, preporučljivo samo niz dlaku kako bi se izbjeglo urastanje dlačica. Brijanje idealno odstranjuje dlačice brade što bliže površinskom sloju kože, tako da istodobno samoj koži nanosi što manje štete.

Kod korištenja gelova i pjena za brijanje, preporučuju se one prilagođene pojedinom tipu kože i brade. Osim što olakšavaju brijanje, često sadrže komplekse glicerina koji štite kožu od isušivanja te antibakterijske formule. Nakon brijanja, lice je potrebno umiti hladnom vodom, koja zatvara pore na licu te tako sprječava infekcije koje dovode do osipa i nastanka prištića.

Svakako izbjegavajte balzame i kreme za poslije brijanja koje sadrže alkohol jer takvi preparati samo dodatno nadražuju i isušuju kožu. Umjesto njih potražite preparate koji nisu na bazi alkohola i one koji sadrže aktivne tvari koje navlažuju kožu, pružajući tako osjećaj svježine i ugode.

Povremeno uklonite mrtve stanice kože, što možete brzo i jednostavno postići pilingom. Time ćete ne samo spriječiti urastanje dlaka, nego i održati glatkoću kože.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Jadranski dupini
kako-njegovati-kou-lica-nakon-brijanja-ndash-jgl-obitelj