Kako izaći na kraj s vrtićkim bolestima?

Jesen je stigla! Sad počinjemo ozbiljno razmišljati o grijanju u prohladnim noćima u kojima miriše na zimu, sjetno promatramo kako drveće na ulicama iz dana u dan gubi sve više lišća, a priroda našim čulima nudi mnoštvo najšarenijih boja, ukusa i mirisa.

No, uživanje u čarima jeseni kvare uporne prehlade koje vrtićarci redovito donose kući. Uz kašalj i začepljen nos, one su uzrok nervoze, umora i neprospavanih noći, kako kod djece, tako i kod roditelja. Doskočiti tim brojnim vrtićkim virusima i zarazama, prava je umjetnost, koja počinje, vjerovali ili ne, boravkom na svježem zraku! Umjerena tjelovježba i kretanje na svježem zraku smanjuju mogućnost širenja infekcija i bakterija kojima pogoduje grijani zrak koji isušuje osjetljive dječje sluznice. Stoga, nikako nemojte preskočiti večernju šetnju – toplo se odjenite i prošećite prije spavanja!

Dobar san i redovit odmor važna su stavka u obrani od virusa i bakterija!

Pametno jedite, i vi i vaš vrtićarac! Raznovrsna prehrana ispunjena sezonskim i lokalnim namirnicama najvažnija je stavka u izgradnji imuniteta koji umnogome, pokazuju istraživanja, ovisi o pravilnom radu i stanju crijeva. Kad dođe do viroze, koja je također način na koji se gradi imunitet, djetetovu crijevnu mikrofloru možete obogatiti pomoću Alfabiotik Juniora, inovativnog dodatka prehrani namijenjenog djeci nakon navršene treće godine.

Dobar san i redovit odmor treća su važna stavka u obrani od virusa i bakterija! To se može pokazati kao pravi izazov u trenutku u kojem vaš vrtićarac, usprkos svim mjerama prevencije, već treći put u mjesec dana nezaustavljivo šmrca! Mnogo toplog čaja s cimetom i đumbirom gradi imunitet, ali ne odčepljuje nos koji sprječava dobar san. Zato je tu Meralys HA sprej za nos za djecu koji smanjuje natečenost sluznice i regenerira njezine prirodne mehanizme čišćenja.

Komentiranje je zaključano.