Oduprite se jesenskoj depresiji

Dolazak hladnijih i maglovitih jesenskih dana, uz vjetar koji raznosi opalo lišće i prirodu koja se priprema za zimsko mirovanje, nerijetko izaziva osjećaj tjeskobe. No, ne očajavajte, i naletima jesenske depresije može se doskočiti.

Iako dolazi nakon ljeta, ispunjenog sunčanim danima i morskim aktivnostima, dječjim smijehom i glazbom iz obližnjeg beach bara, povratak u svakodnevnu rutinu koju nam donosi jesen ne mora biti izvor depresije. To, naravno, ovisi o tome kako ćemo se postaviti prema dolasku tog godišnjeg doba i svega što ono nosi, a naš stav može biti itekako pozitivan. Umjesto da se grozimo povratka na posao i ulaska u rutinu svakodnevice, možemo razmišljati o tome i kao o činjenici da se vraćamo aktivnostima i ljudima koji su dio našega života, a koje volimo.

Nemojte zapustiti vježbanje jer se tijekom fizičke aktivnosti u našemu mozgu oslobađaju endorfini, a oni pak imaju velik utjecaj na naše dobro raspoloženje. Osim fizičke aktivnosti, u opuštanju vam može pomoći i posjet spa centru ili salonu za masažu.

Naša okolina mijenja se pod utjecajem jeseni, ali umjesto da jesen promatrate kao odlazak zelenila i dolazak hrpetine sasušenog lišća koje će vam zakrčiti tratinu ispred kuće i uzrokovati alergiju, možete o tome razmišljati i kao o razdoblju koje sa sobom donosi obilje ukusnih darova prirode, koje možete skupljati i degustirati u društvu svojih najmilijih ili na nekoj od brojnih lokalnih fešti posvećenih buči, kestenima, mladom vinu, gljivama i sličnom.

Također, premda će hladniji dani potencijalno utjecati na vašu motivaciju da se rekreirate na otvorenom, nemojte zapustiti vježbanje jer se tijekom fizičke aktivnosti u našemu mozgu oslobađaju endorfini, a oni pak imaju velik utjecaj na naše dobro raspoloženje. Osim fizičke aktivnosti, u opuštanju vam može pomoći i posjet spa centru ili salonu za masažu.

Naravno, zbog obilja ukusnih jesenskih plodova, nemojte zaboraviti ni na svoju probavu. Da uzrok vaše jesenske tjeskobe ne bi bila i nadutost, opskrbite se na vrijeme probiotskim proizvodima iz linije Normia, koje možete bez recepta nabaviti u svakoj ljekarni.

Komentiranje je zaključano.