Kako do lijepih i zdravih stopala bez gljivica

Noktima na nogama, izuzev njihova podrezivanja i lakiranja, i ne pridajemo previše pozornosti, osim ako se ne pojavi problem. Zdravi nokti na nogama su boje kože, sjajni i glatki, a kada nastupi promjena boje i debljine nokta, kada postanu lomljivi i bolni, vrlo vjerojatno je riječ o gljivičnoj infekciji. Saznajte kako svojim trenutačno manje privlačnim noktima možete povratiti stari sjaj.

Kako prepoznati promjene na noktima stopala?

Gljivična infekcija noktiju, poznata kao onihomikoza, često je i izazovno stanje. Gljivice su uporne i liječenje je dugotrajno. Ako primijetite bilo koje neuobičajene promjene na noktima poput žute boje, zadebljanja ili vam se nokti počnu “mrviti” ili ljuštiti, vrlo je vjerojatno riječ upravo o gljivicama. Detaljnije o tome kako možete prepoznati gljivice na nogama te koji su drugi uzroci promjena na noktima nogu, pročitajte ovdje. 

Poboljšajte imunitet

Kao i sve druge tegobe, stanja i bolesti, i gljivice se češće javljaju ako vam je imunitet oslabljen. Gljivice nisu isključivo povezane s drugim bolestima i stanjima te se javljaju i kod potpuno zdravih osoba, ali ipak povećan rizik imaju dijabetičari, bolesnici koji primaju kemoterapiju te osobe s Downovim sindromom. Stoga je veoma važno održavati imunitet snažnim te paziti na prehranu. 

Svježe namirnice i fermentirani proizvodi

Prehrana je itekako važna za suzbijanje gljivica pa, ako ih se želite riješiti, pazite što jedete. Izbjegavajte ugljikohidrate i prerađenu hranu, a više konzumirajte svježe voće i povrće, ribu i fermentirane namirnice poput povrća iz zimnice. I za ljubitelje ljutog imamo dobru vijest – đumbir, luk i češnjak iznimno su korisne namirnice u borbi protiv onihomikoze.

Održavajte higijenu stopala

Redovito mijenjajte čarape i dezinficirajte obuću. Gljivice veoma vole vlažna područja pa je zato važno da vam stopala budu suha, pogotovo ljeti ako nosite zatvorenu obuću. Nosite prirodne materijale (pamučne čarape i kožne cipele) jer će stopalo tako lakše “disati”. Ne dijelite pribor za nokte s drugima i pazite da nokte režete ravno. Pročitajte još savjeta za svakodnevnu prevenciju gljivica na noktima.

Lijepa stopala i dok se liječe

Iako je za potpuno nov i zdrav nokat potrebno najmanje 12 mjeseci, koliko novom noktu treba da izraste, i tijekom tog razdoblja možete imati lijepe i njegovane nokte na nogama. Ljekoviti lak za nokte FungilacSET djeluje na sve uzročnike gljivičnih infekcija noktiju. Nanosi se samo jednom tjedno, a preko njega je moguće nanijeti i dekorativni lak za nokte. Tako ćete, uz to što liječite nokat ili nokte, moći uspješno prikriti i sve njihove nedostatke. Kako koristiti FungilacSET, pročitajte ovdje.

Budite strpljivi i uporni u nanošenju ljekovitog laka jer ćete rezultate vidjeti tek nakon nekoliko mjeseci njegove primjene. Uz to, pratite sve korake u prevenciji daljnjega širenja gljivica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-do-lijepih-i-zdravih-stopala-bez-gljivica-ndash-jgl-obitelj